Amerika'da İslam'a düşman kazandırma reklamı

Amerika'da İslam'a düşman kazandırma reklamı

Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi isimli STK, Washingtan'daki 20 otobüsü 'Yahudi nefreti Kuran'da var' yazılı ilanlarla kapladı. Müslüman dernekleri ise karşı reklam hazırlığında.

ABD, İslam karşıtı bir reklama daha sahne oluyor. 'Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi' isimli bir sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlatılan ve başkent Washington'da otobüslere verilen reklam afişinde, Müslümanlara karşı provokatif ifadeler var. Otobüslerde yer alan reklamda 'İslamiyette Yahudi Nefreti Kuran'da Var' başlığı büyük puntolarla yazılmış. Ayrıca, tüm Amerikan yardımlarının 3'te 2'sinin İslam ülkelerine gittiği belirtiliyor. Afişte, yardımların sonlandırılması isteniyor.

1 AY CADDELERDE OLACAK

20 otobüs üzerinde taşınan reklam, bir ay boyunca caddeleri gezecek. 4,5 metrelik afişte, Alman Nazi Partisi lideri Adolf Hitler ile Filistinli İslam alimi Muhammed Emin El- Hüseyni'nin fotoğrafı kullanıldı. 1941 yılına ait fotoğraf, iki ismin Berlin'de yaptığı görüşme sırasında çekildi. 27 yıl Filistin baş müftülüğü yapmış olan Hüseyni, Filistin Ulusal Hareketi'nin kurucusu olarak da biliniyor.

MÜSLÜMANLAR TEPKİLİ

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi afişleri tahrik edici olduğunu ve Müslümanlara yönelik nefretin körüklendiğini kaydetti. Konsey, karşı reklamın hazırlanarak 'karşılıklı anlayışı' ön plana çıkaran afişlerin otobüslerde yerini alacağını belirtti.

Filistin Ulusal Birliği kurucusu El Hüseyini ile dönemin Nazi lideri Hitler'in birlikte fotoğrafını yayınlayarak, Müslümanların yahudi düşmanı olduğunu söyleyerek İslam düşmanlığını körükleyen ilk reklam bu değil. ABD'de daha önce de benzer reklamlar kamuya açık alanlarla yayınlanmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.