Amerika'da İslam karşıtı çağrı

Amerika'da İslam karşıtı çağrı

ABD'de İslam karşıtı gösteri için Facebook aracılığıyla örgütlenen aktivist grup, gösteriye silah getirilmesi çağrısında bulundu.

Phoenix'de motosiklet kullanıcılarından oluşan bir grup, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının yapıldığı cuma günü cami karşısında İslam karşıtı bir miting düzenleyeceklerini açıkladı.

Mitingi düzenleyenler, gösteriye katılacak motosikletli gruplara Amerikan Anayasası'nın 2. maddesinden doğan ''silah edinme hakkını kullanmaları'' tavsiyesinde bulundu.
 
Perşembe akşamına kadar 262 kişinin katılacağını bildirdiği Facebook sayfasında, mitingin cuma günü yerel saatle 18.15'te yapılacağı duyuruldu.

Etkinlik sayfasına göre, protestocuları gösteri öncesinde Hz. Muhammed ile ilgili karikatür yarışmasının yapıldığı yer yakınındaki bir restoranın parkında buluştuktan sonra cami önünde düzenleyecekleri İslam karşıtı mitingde bir araya gelecek.

"İfade Özgürlüğü Mitingi 2. Tur" adıyla düzenlenen etkinliğin "DAEŞ'le bağlantısı bulunan Teksas'taki 2 silahlı teröristin düzenlediği saldırıya cevap" olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bu arada, mahkeme kayıtlarında, Teksas'taki saldırıda öldürülen iki kişinin evlerinin Phoenix'te olduğu belirtilmişti.

-Müslüman toplumuna görmezden gelin çağrısı-

ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu CAIR, Müslüman toplumuna yaptığı çağrıda, provokatif eylemi görmezden gelmelerini istedi.

Imraan Sıddıki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemin Müslüman toplumunu kışkırtma amacını güttüğünü bildirdi. Sıddıki, "Bu nedenle toplum üyelerimize onları görmezden gelmeleri ve alanda bulunmamalarını söylemeye çalışıyoruz" dedi.
Müslüman karşıtı görüşlerin toplum arasında yayıldığını belirten Sıddıki, ana medyanın artan bu görüşlerle ilgili cehaletinin, İslamofobi'yi nefretin bir formuna dönüştürdüğünü ifade etti.

İslam Merkezi Başkanı Usame Shami de Phoenix'teki Müslüman toplumundan olaya sağduyulu yaklaşmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

"Herkes yobaz olma hakkına sahiptir. Herkes ırkçı olma hakkına sahiptir. Herkesin aptal olma hakkı var. Onlar aydın muhabbeti aramıyorlar. Onlar tartışmayı kızıştırma amacındalar ve biz bunun parçası olmayacağız."

Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde 3 hafta önce İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen "Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi" adlı kuruluşun Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında silahlı çatışma yaşanmış, çatışmada güvenlik görevlilerine ateş açan iki kişi öldürülmüştü. Bu kuruluş daha önce de New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarına içinde caminin de olduğu İslam Merkezinin inşa edilmemesi için kampanya yürütürken, ABD genelinde İslam karşıtı ilan yayınlatmak için girişimlerde bulunmuştu.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.