Amerika'da bu cami için referandum yapılacak

Amerika'da bu cami için referandum yapılacak

Bütün engellemelere rağmen Müslümanların cami mücadelesi sürüyor

Ömer Çiftçi'nin haberi

RİSALEHABER-ABD'nin İllinois Eyaleti'nin Plainfield şehri, 40 bin nüfusu ile bölgenin önemli şehirlerinden biri. Bu şehirde pek çok Müslüman da ikamet ediyor. Müslümanlar, bölgede bir cami olmamasının sıkıntısını uzun süredir yaşıyordu. Bu nedenle hem kendi çabaları, hem de topladıkları bağışlar ile bir Cami yapmak için uzun zamandır mücadele veriyorlar.

Plainfield şehrinde faaliyet gösteren 'Güneybatı Sınırı İslam Derneği' Caminin yapımı için öncülük ediyor. İnşaat için mücadelesi 4-5 ay önce başlayan proje çizildikten itibaren sürekli bir engelleme ile karşılaşıyor. Bu nedenle bölge Müslümanları, cami için büyük bir mücadeleye girişmiş durumda.

Arsanın alındığı ilk gün, cami projesinde yer alan merdivenlerin standartlara uymadığını iddia eden bazı çevreler, caminin yapımına başlanmaması için harekete geçti. Müslümanlar ise pek çok farklı başvurunun ardından merdiven için gereken izinleri almayı başardı.

Ardından arsa kullanımı için başvuru yapan Müslümanlar, bu sefer de trafik bahanesi ile mütevelli heyetinden gereken izinleri alamadı.

Müslümanlar bu karar üzerine tepki gösterileri düzenledi. Konuyu adalete taşıyan Müslümanlar, satın aldıkları arazide daha önce bir okul ve bir kilisenin faaliyet gösterdiğini, bu nedenle heyetin açıkça Müslüman karşıtlığı yaptığını söyledi. Bölge savcısı ise bu suçlamayı reddetti. Fakat Müslümanlar, davalar sırasında da büyük bir birlik ve beraberlik örneği gösterdi.

Son olarak Müslümanlar bu davadan alnının akı ile çıksa da, bir takım projelerinden vazgeçmiş görünüyor. İlk olarak caminin kapasitesini azaltmak zorunda kalan Müslümanlar, bir de referanduma gitmek zorunda kaldı. 2 Ekim'e kadar sürecek bir oylamada bölge halkı cami için 'evet' derse, Camilerini yapmaya başlayabilecekler.

Chicago Tribune'ün haberine göre dernek yetkilisi Syed Pasha, düzenlenecek oylama için olumlu konuştu ve "Komşularımızdan hiçbirinin bizi kötü görmediğini düşünüyorum. Ben çok yakında bu komşularla arkadaş olacağımıza inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.