Amerika'da Bediüzzaman Mevlidi: Said Nursi hiyerarşik bir yapı kurmadı

Amerika'da Bediüzzaman Mevlidi: Said Nursi hiyerarşik bir yapı kurmadı

Amerika'da The Wisdom House organizasyonunda Paterson Ulu Camii’nde Hatm-i Kur’ân ve Mevlid-i Şerif okundu

Risale Haber-Haber Merkezi 

Başta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm) olmak üzere, bütün peygamberlerin (as), ashab-ı kiramın, evliyâullahın, yine başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin, bütün ehl-i imanın ve hususan büyük islâm âlimi ve müceddidi Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin mübarek ruhlarına ithaf edilmek üzere Amerika'da The Wisdom House organizasyonunda Paterson Ulu Camii’nde Hatm-i Kur’ân ve Mevlid-i Şerif okundu.

Türk-Amerikan toplumu ve diğer Amerikalı müslümanlardan katılım ile gerçekleşen program okunan aşr-i şerifler, salavatlar, ilahiler  ve Mevlid-i Şerifin ardından yapılan duadan sonra katılımcılar öğle namazını ihya ettiler. 

Programın ikinci aşamasında Dost Tv programcılarından İlahiyatçı Yazar Seyfettin Bulut tarafından sunulan ve Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerin şahsiyeti, hizmet tarzı ve bu anlamda İslâma ve insanlığa yaptıkları hizmetleri içeren konferans dinleyciler tarafında ilgi ile takip edildi.

SAİD NURSİ HİYERARŞİK BİR YAPI KURMADI

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin fen ilimleri ile din ilimlerini sentezleyen bir metod uyguladığını belirten Bulut'un konuşmasından notlar şöyle:

"Bilimin verilerini inancın referansı görmüştür. Herkesin aradığı mutluluğun sadece ahiret hayatında değil bu dünyada da Kur'an yolunda olduğunu ispatlamıştır. Bediüzzaman hizmet esnasında istiğna prensibi ile hareket etmiş ve hiç kimsenin en küçük bir hediyesini bile kabul etmemiştir. Hiyerarşik bir yapı kurmamış istişareyi esas almıştır. Hizmetin her aşamasında müsbet hareketi tavsiye etmiştir.

Bulut, konferansı "Yanlış bir örnek bahane edilerek dini hizmet faaliyeti yürüten bütün sivil toplum kuruluşları töhmet altında bırakılamaz" sözleri ile tamamladı.

RİSALE-İ NUR STANDI

Katılımcıların son derece memnun kaldığı ve karşılıklı fikir alışverişlerinin yapılarak yeni dostlukların oluşmasına da imkan sağlayan programda ayrıca oluşturulan bir stantta Türkçe ve İngilizce Risale-i Nur eserleri sergilendi. Program, misafirlere yapılan yemek ikramı ile sona erdi.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum