Amerika'da başörtülü hakim Kur'an ile yemin etti

Amerika'da başörtülü hakim Kur'an ile yemin etti

Ülkenin tek Müslüman yargıcı değil Walker-Diallo ancak farklı olarak başında örtü var

Risale Haber-Haber Merkezi

Amerika'da Carolyn Walker-Diallo adlı bir Müslüman kadın, New York/Brooklyn’de, Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ederek yargıçlık görevine başladı.

Taha Kıvanç'ın HaberTürk'teki yazına göre ilk başörtülü hakim olan Diallo, davalara girecek.

Kıvanç'ın yazısı şöyle:

Amerika’ya başkan olmak üzere kollarını sıvamış, amacına erişmek için her yolu mubah sayan Donald Trump’ın, “Ülkemizin kapılarını Müslümanlara kapatalım” yâvesini literatüre soktuğu gün, ilginç bir başka olay daha yaşandı: Carolyn Walker- Diallo adlı bir Müslüman kadın, New York/Brooklyn’de, Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederek yargıçlık görevine başladı.

Ülkenin tek Müslüman yargıcı değil Walker-Diallo; ondan önce New York Yüksek Mahkemesi’ne atanmış Sheila Abdus-Salaam adlı bir başka kıdemli kadın yargıç da bulunuyor. Ancak Sheila Hanım’dan farklı olarak Walker-Diallo’nun başında örtü de var.

Başörtülü yargıç New York’ta açılan davalara girecek.

Trump’ın nefret söylemi ABD’de verimli tartışmalar da başlattı. Bir gazete, “Trump böyle diyor ama Müslümanlar olmasaydı ABD fakir bir ülke olurdu” tezini gündeme taşıyan uzun bir değerlendirme yayımladı.

İngilizlere karşı verilen savaşta George Washington’un hemen yanı başında Bampett Muhammed ve Yusuf Ben Ali gibi Müslümanlar da varmış. Bağımsızlık Savaşı’nda yararlı hizmetler gören Peter Buckminster, sonradan soyadını Salaam diye değiştirmiş; Müslüman imiş çünkü...

Yakın zamanlarda, gökdelenlerde kullanılan mühendislik kuralları, Bangladeş doğumlu birine aitmiş. “O olmasaydı, Manhattan dahil büyük kentler sönük kalırdı” deniyor. Alanlarında çığır açan yeniliklere imza atmış Müslüman doktorlar, bilim adamları, müzisyenler, artistler, komedyenler, sporcular, diplomatlar, bürokratlar, siyaset adamları yanında, dondurma külahını ABD’ye taşıyan da Suriyeli bir Müslüman’mış...

Steve Jobs’un arası açık öldüğü babası da bir Suriyeli değil miydi?

Ne diyelim; şom ağızlı biri Amerika’ya Müslümanlar sayesinde kazandığı değerlerini yeniden düşündürtmüş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum