Amerika yollarında başörtülü bilboardlar

Amerika yollarında başörtülü bilboardlar

Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago kentinde otoyollar üzerindeki bilboardları başörtülü kadın sürücülerin resimleri süslüyor. Nedeni ise...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Chicago'da otoyol üzerindeki çoğu sürücü, bir başka arabada tesettür kıyafeti giymiş kadın sürücü görünce trafiği aksatacak hareketler yapıyor. Başörtüsü, peçe veya çarşaf gibi tesettür kıyafetleri giyen Chicagolu Müslüman kadınlar, otoyollar üzerindeki trafikte büyük tehlike atlatıyorlar.

Bu durumun farkında olan şehir yetkileri, otoyollar üzerindeki bilboardlara Müslüman kadınlar ile ilgili reklamlar asarak halkın bu farklılığa saygı duymasını sağlamaya çalışıyor. Bu nedenle altı hafta boyunca, Tri-State Tollway ve I-55'deki reklam panolarında, başörtüsü veya peçe giymiş kadınlar yer alacak.

Uygulama Müslümanları bir hayli memnun etti. Chicago'da yaşayan Müslümanlardan biri olan Kiran Malik, kızı Imaan'ın liseye giderken başörtüsü takmaya başlamasının kendisini bir hayli endişelendirdiğini söyledi. Malik, kendisinin yaşadığı ayrımcılığın onun da başına gelmesinden korktuğunu söyledi ve ekledi; "Daha önce otoyollardan birinde bir İslam düşmanı sürücü bana kaza yaptırmaya çalıştı. Açıkça canıma kast edildi. Bu tür bilboardları destekliyorum. Umarım eğitici olur."

Tabelaların asılmasına Chicagolu bir Müslüman kurum olan Gainpeace'in büyük çabaları neden olmuş. GainPeace üyesi Sara Barday, "Başörtüsü takmayı seçtim, bu Allah'ın bana bir emri. Fakat başörtüsü ile trafiğe çıktığımda bana terörist gibi yakıştırmalar yapılıyor. Trafiği biliyorsunuz, dikkatli olmalısınız, bu tür ithamlar ve hakaretler ben ve benim gibi Müslüman kadın sürücülerin dikkatini dağıtıyor ve hayatımıza kast ediyor" ifadelerini kullandı.

cbslocal'in verdiği bilgilere göre Müslümanlar bu reklam panosu kampanyalarından bir hayli umutlu. Bilboardlar sayesinde bir değişimin başlayacağını savunuyorlar. Müslümanların beklentisi, trafikte dikkatlerini bozacak veya kendilerini trafik kazasına zorlayacak hareketlerin yaşanmaması.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum