Amerika ve Avrupa İslam ile ilgili gelişmeleri hazmedemiyor

Amerika ve Avrupa İslam ile ilgili gelişmeleri hazmedemiyor

Prof. Dr. Ata Atun, Avrupa'da milliyetçiliğin giderek tırmandığını vurgulayarak, diğer Avrupa ülkelerine sıçradığını ve durumun korkutucu boyutlara yükseldiğini ifade etti

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Atun, Avrupa'da milliyetçiliğin giderek tırmandığını vurgulayarak, Avusturya'da başlayan bu milliyetçiliğin Almanya ve Fransa'ya sıçradığını ve korkutucu boyutlara yükseldiğini söyledi.

Avrupa'daki milliyetçiliğin, ayrımcılığın ve islamofobinin çok tehlikeli boyutlarda olduğuna dikkati çeken, Prof. Dr. Atun, şöyle devam etti:

"Aslında islamofobiyi, Ortadoğu'daki son olaylar, Türkiye'nin bölgede yükselişi de tetikliyor. Avrupa'nın sözünün artık küresel olarak geçmemesi ve İslam dünyasının daha fazla sesinin çıkması nedeniyle bu ayrımcılık başladı. Hatta ABD'ye de sıçradı. ABD'de gerek Müslümanlara gerekse zencilere karşı özellikle 11 Eylül'den sonra ciddi bir ayrımcılık var. Bu da gözle görülür bir şekilde ortaya çıktı. İslam ile ilgili herhangi bir gelişmeyi hazmedemedikleri, kaldıramadıkları gözle görülüyor." 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.