Amerika üç uçak silah indirdi yarısı DAEŞ’e yarısı PYD’ye gitti

Amerika üç uçak silah indirdi yarısı DAEŞ’e yarısı PYD’ye gitti

Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden’a söyledim, ‘Bundan haberin var mı?’ dedim. ‘Haberim yok’ dedi. ‘Benim haberim var.’ dedim

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'nın Kobani’ye indirdiği silahların yarısının DAEŞ’e, yarısının PYD’ye gittiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu New York’ta, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Türk sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinliğe katıldı. JW Marriott Hotel’de gerçekleşen etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

ABD’deki Türk STK’ların Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Son olarak, 15 Temmuz gecesi, milletçe darbe girişiminde bulunan teröristlerle mücadele ederken, sizlerin de burada kalben bizimle olduğunuzdan şüphemiz yok. Türkiye, 17-25 Aralık’ta yargı ve emniyet bürokrasisi içindeki örgüt mensuplarının darbe girişimine muhatap olmuştu. 15 Temmuz’da ise bu defa Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki askerî üniformaya bürünmüş bir azınlık terörist grubunun ne yazık ki darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Devletin ve milletin namuslarına emanet ettiği savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları, silahları millete çeviren, kan döken, can alan bu gözü dönmüş teröristler, bir kez daha hüsrana uğradılar. Ele geçirdikleri, gasp ettikleri silahları görünce dağılıp gideceklerini, evlerine saklanacaklarını sandıkları aziz milletimiz, sokaklarda, caddelerde adeta darbecileri kovalamış ve dünyayı onlara dar etmiştir. Dünyada bunun benzeri başka bir millet yok. Dolayısıyla ben milletimle iftihar ediyorum. Bu millet karakteriyle üstün bir millet, farklı bir millet. Zira benim milletim şehadete yürüdü. Benim milletim demokrasisini, iradesini kimseye teslim etmeyeceğini göstermek suretiyle yürüdü. F16’lardan bombalar yağdırılırken, helikopterlerden aynı şekilde bombalar yağdırılırken, tanklar yürütülürken, gençlerimiz tankların paletleri arasına kendisini atabildi. Hanım kardeşlerimiz aynı şekilde parçalanma pahasına da olsa o ZPT’lerin karşısına dikilebildi. 241 şehit verdik, 2 bin 194 yaralımız oldu. Fakat elhamdülillah vatan kurtuldu. Demek ki güç silahlarda değil. Bunların F16’ları varsa, bunların tankları topları helikopterleri varsa, benim milletim de ortaya çıktı, ‘benim de imanım var’ dedi.”

“BİR ŞARLATANIN ARKASINA TAKILDILAR”

Neticenin hayırlı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile ilgili mücadelede normal zamanlarda yapılamayacak birçok şeyin, olağanüstü hâl kararı ve kanun hükmünde kararnamelerle yapılma imkânına kavuşulduğuna dikkat çekti ve “Bunlar kendilerini akıllı zannettiler. Buradaki bir meczubun, bir şarlatanın arkasına takıldılar ve zannettiler ki biz gideceğiz. Hayır, gidemediniz, gidemeyeceksiniz. Çünkü unutmayın, hesapların üzerinde bir hesap vardır, o da Allah’ın hesabıdır. Bunun için milletimle ne kadar iftihar etsem azdır. Bu ihanet teşebbüsünü milletimizin o destansı direnişi, siyasi partilerimizin ve medyamızın ilkeli tutumu, hükûmetimizin kararlı duruşu sayesinde bertaraf ettik” dedi.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN’İN İADE TALEBİ

“O gece, Türk milleti, sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyada şiddetle, silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük bir ders verdi” diyen ve 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve onun Pensilvanya’da yaşayan elebaşının olduğunu; ancak bunu ABD’li yetkililere hâlâ anlatamadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Şu ana kadar 85 koli dosya gönderdik, ‘Ama bu dosyalar onun size iadesini gerektirmiyor, buna yeterli değil’ diyorlar. Bizden 10 teröristi yakalamamızı istediler, 9’unu yakaladık kendilerine teslim ettik. Ama kendileri hâlâ bu teröristi ne yazık ki burada saklıyorlar. Ve biz bu şahsın iadesini veya tutuklanmasını kendilerinden istedik ki aramızdaki suçluların iadesi sözleşmesinde de aslında bunu tutuklamaları gerekir. Bunun medyayla şurayla-burayla herhangi bir görüşme, röportaj yapmamasını temin etmeleri gerekir. Ama bunlar bunu hâlâ temin ediyorlar. Bu ilişkilerimize ne yapacaktır? Er veya geç ne yazık ki zarar verecektir. Çünkü biz stratejik ortağız. Biz NATO’da beraberiz, birçok ikili bağlantılarımız var. Ve biz hâlâ bu konuda gerekli adımların atılmasını sabırla bekliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki FETÖ unsurları tarafından özellikle kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor ve orada FETÖ’cü birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki, biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp Parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak? Herhâlde pek de memnun olmayacaktır. Bakın şu anda Türkiye’de anti-Amerikancılık yaygın diye bize söylüyorlar kendileri. Kusura bakmayın, o milletimizin kararıdır. Niye? Çünkü böyle bir teröristi Pensilvanya’da misafir ettiğiniz takdirde, şu anda benim milletimle bir referanduma gidecek olsanız, milletim inanıyorum ki en az yüzde 90’ıyla burada ‘Amerika bunu burada sakladığına göre, buna destek verdiğine göre bizim Amerika’ya olan muhabbetimiz azalmıştır’ diyecektir.”

“DEMOKRASİYE DARBENİN YAPILDIĞI GECE, TERÖRİSTLERDEN DİNLENİR Mİ?”

Geçtiğimiz hafta, ABD’de Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin bir toplantısında FETÖ mensubu bir kişinin, 15 Temmuz’u anlattığını hatırlatarak, “15 Temmuz’u darbeye maruz kalan milletimizden değil bizzat darbeyi yapanlardan dinleyecek kadar siyasi iradelerini kaybetmişler, böyle bir şey olamaz” yorumunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Demokrasiye darbenin yapıldığı gece, teröristlerden dinlenir mi? Bunlar teröristlerden bunu dinliyor, böyle bir şey olamaz. Üstelik bu komite yapılan toplantının ardından Türkiye’yle ilgili bir kanaat edinip belki de ilişkilerimizi ilgilendirecek adım atacaklar. Ama kusura bakmasınlar, ne yaparsanız yapın bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar.”

“PYD VE YPG’YLE DAEŞ’İ BİTİREMEZSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili değerlendirmelerinin devamında şunları kaydetti: “Öyle veya böyle bu işi başaracağız. Tabii bunu başarma noktasında da Türkiye ile ABD’nin iş birliği çok önemli. Şu anda koalisyon güçlerinin içinde kaç ülke var biliyor musunuz? 65 ülke var. Yani 65 ülkeden oluşan koalisyon güçleri bir DAEŞ’i halledemeyeceğiz, öyle mi? Ve DAEŞ’in şu anda Suriye’deki rakamı ne biliyor musunuz? 10 bin. Irak’ta, orada da bir 10 bin. Ben kendilerine defaatle söyledim; ‘Verelim el ele, biz bu DAEŞ’i bitiririz ve bu DAEŞ buralarda kalamaz, kaçacak delik arar’ dedim, hep bunu söyledim. Aynı şeyi dün de burada söyledim, yine söylüyorum. Ama siz kalkar da bir başka terör örgütüyle pazarlığa girerseniz, PYD’yle, YPG’yle DAEŞ’i bitireceğinizi zannederseniz, bitiremezsiniz. Çünkü onlar da terör örgütü. Teröristin iyisi kötüsü olur mu? Hepsi terörist, hepsi kötü... Şimdi El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor, ama El Nusra’ya iyi demiyorsunuz, ona kötü diyorsunuz. Ama YPG, PYD, onlara iyi diyorsunuz, bu ne menem iştir? Gelin bunu biz kendimiz yapalım, bunu beraber yapalım. Ve bu terör örgütlerine işte üç gün önce Kobani’ye yine iki uçak dolusu silah indirdi Amerika. Kusura bakmasınlar, dün de Sayın Biden’a söyledim, ‘Bundan haberin var mı?’ dedim. ‘Haberim yok’ dedi. ‘Benim haberim var.’ dedim. Aynı şey daha önce de oldu, yine Kobani’ye üç uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ’e gitti, yarısı PYD’ye gitti; ortada böyle acı bir tablo var.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.