Amerika Müslümanları böyle hafız yetiştiriyor

Amerika Müslümanları böyle hafız yetiştiriyor

Uzun zamandır devam eden bir gelenek son günlerin ilgi odağı oldu

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Müslümanların kalabalık bir nüfusa sahip olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nin Philadelphia kentinde uzun zamandır devam eden bir gelenek son günlerin ilgi odağı oldu.

Talep eden Müslüman ebeveynlerin çocuklarına hafızlık dersi veren Arap ve İslam Araştırmaları Enstitüsü, bu yıl 6 öğrenciyi hafız yapabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Öğrenciler ayetleri ezberleme sürecine başladı.

Allah'ın sözünün bekçileri

Enstitü müdürü İmam Anas Muhaimin; "Öğrencilerimize Allah'ın sözünün bekçileri adını verdik" diyor ve ekliyor; "Şehrimizdeki pek çok ebeveyn çocuklarının böyle bir yola girmesini onaylıyor."

Pek çok hafız yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz

Philedelphia'da son açıklanan rakamlara göre 180 binden fazla Müslüman yaşıyor. Bölgede 175 Cami ve 40 adet İslami okul bulunuyor. Hafızlık eğitimi veren Arap ve İslam Araştırmaları Enstitüsü bunlardan sadece biri.

Enstitü, bölgede faaliyet gösteren bir Müslüman kuruluş olan Zubaida Vakfı tarafından kuruldu. Kur'an-ı Kerim'i ezber dersleri ise 2 yıl önce başladı. Vakfın başında ise İmam Numaan Cheema bulunuyor. Cheema, hafızlık eğitimi ile ilgili; "Öğrencilerimizin çoğu genç oluyor. Fakat nadiren büyükler de kursumuza iştirak ediyor. 3 yıl içinde pek çok hafız yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Quba Enstitüsünde Chevonne Byas (31 yaşında) ve 9 yaşındaki kızı Nuriya Byas-Harper geçen sonbaharın sonlarından beri ders alıyor. Ofisler ve dersliklerin bitişiğindeki dar camide akşamları 2 saat eğitim alıyorlar. Soruları olduğunda, bir masada oturan imama yaklaşırlar. Sorular bitince, duvar dibindeki ezberleme yerlerine dönerler.

Philly.com'un haberine göre öğrencilere bu merkezde Kur'an eğitimlerinin yanı sıra kendi hobilerini geliştirebileceği özel alanlar da ayrılmış. Eğitimler sonrasında dileyen öğrenciler spor yapabiliyor, bilgisayar oyunu oynayabiliyor veya futbol maçları izleyebiliyor. 

Kurumda eğitim veren hocaların pek çoğu daha önce hafızlık yarışmalarında başarı kazanmış imamlardan oluşuyor. Bu şekilde 3 yıldır ABD'nin Philadelphia şehrinde Müslüman hafızlar yetişmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum