Amerika gün geçtikçe ekseninden kayıyor

Amerika gün geçtikçe ekseninden kayıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde son dönemlerde yaşanan olayların ardından araştırma şirketleri anketler yaparak toplumun nabzını tutuyor

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER- ABD'nin son dönemlerde ismi ırkçılık ile sıkça anılıyor. Ülkenin pek çok farklı yerinde ırkçılık karşıtı protestolar ve ırkçı eylemler dalga dalga yayılıyor. Bu nedenle araştırma şirketleri ırk ve din konusunda sık sık sokağa çıkarak toplumun nabzını yokluyor.

Yapılan son araştırma ise ABD'de Müslüman karşıtlığının ne boyutlara geldiğini gözler önüne serdi. ABD'nin ilk değişim maddesi adını verdiği ve ülkedeki herkesin inanç ve konuşma özgürlüğünü garanti altına alan madde, pek çok ABD'li hukukçuya göre ülkenin alamet-i farikası. Fakat halk her geçen gün bu eksenden kayıyor.

Yapılan araştırmaya göre ABD'lilerin yüzde 22'si, bahsi geçen inanç özgürlüğü maddesinin Müslümanlar için geçerli olmamasını istiyor. Konu yasadışı göçmenler olunca durum daha da katılaşıyor. Amerikalıların yüzde 53'ü, bu özgürlüklerin yasadışı göçmenler için geçerli olmamasını istiyor.

Durumun vehametine dair ilk açıklama  Annenberg Kamu Politikası Merkezi direktörü Kathleen Hall Jamieson'dan geldi. Jamieson, bu tablonun Amerikalılar arasında din ayrımcılığının ve ırkçılığın yaygınlaştığını gösterdiğini ve bu konuda devletin acilen bir önlem alması gerektiğini söyledi.

Jamieson'a göre çözüm eğitimden geçiyor. Öncelikle okullarda başka dinlere saygı duymak ve ırkçılığa karşı doğruları öğretmek ABD hükümetinin yapması gereken ilk eylem.

İndepedent'in haberine göre bir umut verici gelişme ise ABD'de hukuk alanında istihdam edilen avukat, yargıç ve savcı gibi kişilerin bu konu hakkındaki yaklaşımı. Araştırmada 1000 hukukçuya bu madde sorulduğunda, yüzde 76'sı bahsi geçen özgürlüklerin herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum