Amerika Esed'ten özür diledi

Amerika Esed'ten özür diledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Esed'den özür dilediğini açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı Kerry ile yaptıkları görüşmede, koalisyon güçlerinin Suriye'de rejim askerlerini vurmasının da konuşulduğunu söyledi ve "Kendileri bu konuya değindi. Hata olduğunu söylediler, bizim üzerimizden Suriyelilerden ve Esed'den özür dilediler" dedi

New York'ta Rus devlet televizyonuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile 20 Eylül'de yaptıkları görüşmede, koalisyon güçlerinin Deyrizor yakınlarında Esed rejimi askerlerini vurmasının da gündeme geldiğini söyledi. Rus Dışişleri Bakanı, "Kendileri bu konuya değindiler. Hata olduğunu söylediler ve bizim üzerimizden Suriyelilerden özür dilediler" dedi.

Lavrov, "Yani Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'den özür dilediler mi?" sorusuna, "Evet, özür dilediler. Biraz tuhaf bir durum. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama koalisyon güçlerine ait istihbaratın o bölgede kimin nerede bulunduğunu unutmuş olmasına inanmak zor" ifadelerini kullandı.

Barack Obama yönetimi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu 62 Suriye rejimi askerinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduğunu açıklamıştı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Obama yönetimi adına konuşan üst düzey bir yetkili, ABD yönetiminin 62 Suriye rejimi askerinin "kasıtsız bir şekilde vurulması sonucu öldürülmesinden üzüntü ve pişmanlık duyduğunu" belirtmişti.  

Rusya Savunma Bakanlığı da Deyrizor Havaalanı'nın yakınlarına yapılan hava saldırısının koalisyona ait 2 F-16 ve 2 A-10 ile gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

AA, Russia Today

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.