‘Amerika Bediüzzaman Mevlidi’nde buluştular

‘Amerika Bediüzzaman Mevlidi’nde buluştular

Türk-Amerikan toplumu ve diğer Amerikalı müslümanlarından çok sayıda katılım ile gerçekleşti

Risale Haber-Haber Merkezi

Başta Peygamberimiz (ASM) olmak üzere, bütün peygamberlerin (as), ashab-ı kiramın, evliyâullahın, şehitlerimizin, bütün ehl-i imanın ve hususan büyük islâm âlimi ve müceddidi Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin mübarek ruhlarına ithaf edilmek üzere 29 Mayıs 2016 Pazar günü Lighthouse for Humanity organizasyonunda Paterson Mevlâna Camii’nde Hatm-i Kur’ân ve Mevlid-i Şerif okundu.

Türk-Amerikan toplumu ve diğer Amerikalı müslümanlarından çok sayıda katılım ile gerçekleşen program, saat 12:30’da başladı.  Okunan Aşr-i Şerifler, Salavatlar, ilahiler ve  Mevlid-i Şerifin ardından yapılan duadan sonra katılımcılar öğle namazını kıldılar. Daha sonra Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerin şahsiyeti, hizmet tarzı ve bu anlamda İslâm’a, dine ve insanlığa yaptıkları hizmetleri içeren sunum dinleyciler tarafında ilgi ile takip edildi.

Katılımcıların son derece memnun kaldığı ve karşılıklı fikir alışverişlerinin yapılarak yeni dostlukların oluşmasına da imkan sağlayan program misafirlere yapılan yemek ikramı ile sona erdi. 

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.