Ambulans şoförlerine sürüş teknikleri eğitimi verildi

Ambulans şoförlerine sürüş teknikleri eğitimi verildi

Erzincan’da ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildi.

Erzincan'da Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet içi eğitim kapsamında zorunlu olarak verilen ambulans sürüş teknikleri eğitimlerine 6 ilden 24 sağlık personeli katıldı.

Eğitim hakkında bilgi veren Erzincan 112 Acil Servis Başhekimi Onur Tosun ambulans sürüş teknikleri eğitiminin Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa verildiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet içi eğitim kapsamında zorunlu olarak verilen ambulans sürüş teknikleri eğitimleri sağlık personeline veriliyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa böyle bir eğitim yapılıyor. Eğitim 2 aşamadan oluşuyor. Eğitimin 1. Aşamasında ilk 4 gün teorik bilgilerden oluşan uygulamalı eğitim veriliyor. 2. Aşamada ise sağlık personelinin eğitimci olmaları açısından bir kurs veriliyor. Eğitim verme sertifikasına hak kazanan sağlık personeli kendi illerinde bu eğitimleri gerçekleştirebileceklerdir. Bu eğitimlere 6 farklı ilden toplam 24 sağlık personeli katılıyor. 8 eğitmen eşliğinde bu kurs veriliyor. Erzincan, Erzurum, Kars, Bayburt,Ardahan, Iğdır illerinden gelen ambulans şoförleri bu eğitimleri veriyorlar.” diye konuştu.

Eğitim Koordinatörü Kadir Çetinkaya ise 4 Gümüşhane, 2 Trabzon ve 2 Erzincan’dan eğitmenler ile kursu verdiklerini söyleyerek. “ Ambulans sürücülüğü yapan sağlık personeline ambulans sürüş teknikleri eğitimi veriyoruz. Sürücülere 2 gün teorik eğitim, 3. Gün sözel eğitim ve 4. Gün ise uygulamalı sınav eğitimi veriyoruz. Ambulans sürücülerinin panik anında, karşısına biri çıktığı anda yapacağı işlem, karda buzda, yağmurda nasıl ambulansı kullanacak ve nelere dikkat edecek şeklinde eğitim veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitimlerin kendileri açısından çok faydalı olduğunu belirten ambulans sürücüsü Mustafa Yıldızoğlu da, “Ambulans şoförlüğü dışarıdan göründüğü gibi kolay değildir. Bu tür eğitimlerin gerçekten olması lazım. Her ambulans sürücüsünün bu eğitimleri alması lazım ki dikkatli olabilsin. Burada teorik ve uygulamalı eğitimler aldık. Bu eğitimlerden başarılı olursak daha iyi ve dikkatli bir şekilde ambulans kullanacağız.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.