Ambulans helikopterler gece de uçacak

Ambulans helikopterler gece de uçacak

Sağlık Bakanlığı, filosuna ekleyeceği 3 yeni helikopterle hastaların imdadına havadan gece de yetişecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmeti sunumunda kalite ve ulaşılabilirliğin yanı sıra hızın da çok önemli olduğunu belirtti.
 
Ambulansların kaliteli, donanımlı, çağın teknolojisine ve gereklerine uygun donanımlara sahip olması gerektiğini ifade eden Gümüş, bunun için Bakanlık olarak helikopter ambulans filosunu büyütmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Gümüş, "Şu anda sadece gündüz uçabilen helikopterlerimiz var. Bunlara gece görüşlü 3 helikopter daha ekleyeceğiz" dedi.
 
Gece görüşlü ambulanslar sayesinde acil hastaların havayoluyla hızlı şekilde gece de nakillerinin mümkün hale geleceğine işaret eden Gümüş, alınacak gece görüşlü helikopterin ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir'de konuşlanacağını bildirdi.
 
Hasta nakillerinin helikopterlerle gece de yapılabilmesi yıl sonunda mümkün olabilecek.
 
Helikopter ambulansla yaklaşık 18 bin hasta taşındı
 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2002 yılı sonunda 618 olan tam donanımlı 112 ambulansı sa­yısı 3 bin 858'e yükselirken, 2015 yılında 4 bin 600 ambulansa ulaşılması hedefleniyor. Ulaşımda güçlük çekilen bölgelerde de 295 kar paletli ambulans halkın hizmetine sunuldu. 
 
Bunun yanı sıra, 2002 yılında 481 olan 112 istasyon sayısı, 2 bin 142'ye çıkarıldı. 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile 2002 yılında 350 bin hastaya tahliye ve sağlık hizmeti sunulurken, bu rakamın 2013 yılı iti­bariyle 3 milyon 665 bini bulduğu belirtiliyor.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılında devreye sokulan hava ambulans sistemi kapsamında, filoda şu an 17 ambulans helikopter ve 3 ambulans uçak bulunuyor. Helikopter ambulanslarla bugüne kadar yaklaşık 18 bin, uçak ambu­lanslarla da 6 bin hasta taşındı. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.