Ambargo Gazze ekonomisini fena vurdu

Ambargo Gazze ekonomisini fena vurdu

Filistin merkezli İnsan Haklarını Koruma Merkezi Müdürü Muhammed en-Nahhal, Gazze'de geçen yıl İsrail ambargosu nedeniyle 170 bin kişinin işşiz kaldığını söyledi.

Nahhal, düzenlediği basın toplantısında, Viyana merkezli İnsan Dostları Örgütü ile Filistin merkezli İnsan Haklarını Koruma Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı raporda yer alan maddelere dikkati çekti.

Gazze'nin her geçen gün büyük bir insani felakete doğru sürüklendiğini belirten Nahhal, "Geçen yıl 170 bin kişi ambargo nedeniyle işini kaybetti ve işsizlik oranı yüzde 40'a yükseldi" dedi.
Gazze ambargosundan en çok inşaat sektörünün zarar gördüğüne değinen Nahhal, bu sektörde çalışan 3 bin kişinin geçim kaynağını kaybetttiğine, çok sayıda fabrikanın da kepenk kapattığına işaret etti.

Nahhal, İsrail'in Kerm Ebu Salim Kapısı'ndan pek çok temel ticaret malzemesinin girişine engel olduğuna değinerek, 2012'de 234 olan Gazze'den çıkan kamyon sayısının geçen yıl 187'ye düştüğünü dile getirdi.

Tüm yeni projelerde olduğu gibi okul inşaatlarının da sekteye uğradığını aktaran Nahhal, geçen yıl inşaat halindeki 26 okulda çalışmaların durdurulduğunu kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.