Altınpınar Gölü turizme kazandırılacak

Altınpınar Gölü turizme kazandırılacak

Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyünde 1700 rakımlı ormanlık alanda bulunan ve çevresindeki bitki örtüsüyle görenleri büyüleyen Altınpınar Gölü, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Altınpınar köyü muhtarı İlhan, "Göle kadar olan yol sağlıklı yapıya kavuşturulduktan sonra gelişim planında öngörülen yatırımlar yapılarak gölümüzün il ve ülke turizmine kazandırılmasını istiyoruz" dedi.
 
Torul ilçesine bağlı Altınpınar köyündeki Altınpınar Gölü'nün, yolunun sağlıklı yapıya kavuşturulmasının ardından turizme kazandırılması isteniyor. Zigana Dağı'ndaki Limni Gölü ile aynı ismi taşıması nedeniyle 6 yıl önce Altıpınar Gölü olarak adlandırılan göl, Gümüşhane kent merkezine 37, Torul ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Altınpınar köyünde 1700 rakımlı sarıçam ormanları arasında bulunan Altınpınar Gölü çevresindeki 35 hektarlık alan, mesire alanı olarak tescil edildi. Altınpınar köyü muhtarı Mevlüt İlhan, yaptığı açıklamada, Altınpınar Gölü'nün oluşumuyla ilgili kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, "Sadece bize anlatılanlara göre, yıllar önce gölün bulunduğu alandaki dağda heyelan meydana gelmiş. Heyelan ile oluşan derin çukur, karların erimesi ve yağan yağmurlarla dolarak göl haline gelmiş ancak kaç yıl önce olduğunu bilen yok" dedi. Göl için 6 yıl önce gelişim planı hazırlandığını ifade eden İlhan, "Gelişim planında yer alan kır gazinosu, basketbol ve voleybol sahası, çocuk oyun parkı, kameriyeler, seyir terasları, otopark ve piknik masaları için herhangi birşey yapılmadı. Gölün tanınması için bilgilendirilme çalışmaları yapıldı ancak gelişme planında öngörülen tesisler bugüne kadar hayata geçirilemedi" diye konuştu.

ÖNCELİK YOL OLMALI

İlhan, Torul ilçesinden Altınpınar gölüne kadar 15 kilometrelik yol bulunduğunu kaydederek, "İlçe merkezinden köyümüze kadar 10 kilometrelik yolumuz asfalt ancak köyden göle kadar olan yol toprak ve stabilize. Bu nedenle araçlar çıkmakta zorluk çekiyor. Köye gelenler gölü görmeden geri dönmek zorunda kalıyor. Göle kadar olan yol sağlıklı yapıya kavuşturulduktan sonra gelişim planında öngörülen yatırımlar yapılarak gölümüzün il ve ülke turizmine kazandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.