Alperen Ocakları, Türkmenlere yardım ulaştırdı

Alperen Ocakları, Türkmenlere yardım ulaştırdı

Alperen Ocakları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Avrupa Türk Birliği (ATB), Türkmenlere yaptığı giyecek, yiyecek ve ilaç yardımını ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Vakıf Başkanı Ahmet Tarık Sarı ile beraberindeki heyetin Kerkük’teki faaliyetleri devam ediyor. Muhtelif ihtiyaçlardan oluşan yardım yüklü kamyonlar, Türkmeneli yetkilileri nezaretinde 600 Türkmen ailesine dağıtılmak üzere Kerkük’te komisyona teslim edildi. Yardımların teslimi sırasında Türkmeneli TV, yerel Kerkük Televizyonu (HRT) hazır bulundu. Alperen Ocakları heyeti, ardından Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Saadettin Ergiç’i ziyaret etti.
 
Vakıf Başkanı Ahmet Tarık Sarı, yaptığı konuşmada, “Buradaki Türkmen kardeşlerimiz çok zor durumda. Tuzhurmatu’dan Kerkük’e sığınan Türkmenlerin yaşadıkları karşısında üzülmemek elde değil. Soydaşlarımız, terör örgütü IŞİD zulmünden sığındıkları kamplardan, bu sefer de Peşmerge baskısı ile Kerbela bölgesine sürgün edilmeye çalışılıyor. Heyetimiz, burada gördükleri karşısında çok duygulandık. Bizlere gösterilen yakın ilgiden çok müstefid olduk. Burada bulunan çileli soydaşlarımız Türkiye’den, geldiğimizi söylediğimizde bizleri hasretle, memnuniyetle kucakladılar. Biz Alperenler ve Avrupa Türk Birliği adına buradayız ve kavim gardaşımızın çağrısına duyarsız kalamadık. Kardeşlerimizin yaralarını bir parça da olsa sarmamıza imkan verdiği Cenab-ı Allah'a şükrediyoruz." dedi. Türkmeneli'nde bulunan Türkmenler de kendilerini yalnız bırakmayan Alperen Ocakları ve Avrupa Türk Birliği yetkililerine teşekkür etti.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.