'Alo İftar hattı'ndan vatandaşa sıcak yemek

'Alo İftar hattı'ndan vatandaşa sıcak yemek

Haliliye Belediyesi, ramazan boyunca telefonla iftar yemeği talep eden vatandaşlara ücretsiz yemek gönderiyor.

Haliliye Belediyesi, ramazan ayında iftar sofralarına ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlara yönelik "iftar yemeği hizmeti"ni hayata geçirdi.

Belediye bünyesinde kurulan ve 24 saat hizmet veren birimin "444 22 63" numaralı telefonunu arayarak iftar yemeği talep eden vatandaşlara sıcak yemek ulaştırılıyor.

Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da ramazan ayının farklı bir coşkuyla yaşandığını söyledi.

İftar sofrasına ulaşmakta zorlanan vatandaşlara evlerinde iftar yaptırabilmek için gayret gösterdiklerini belirten Demirkol, bu kapsamda 15 kişilik ekibin görevlendirildiğini dile getirdi.

Belirtilen şartlar kapsamında arayan herkese iftar yemeği ulaştırdıklarını ifade eden Demirkol, şunları söyledi:

"İhtiyaç sahibi olsa da olmasa da eğer yemek yapmaya imkanı yoksa vatandaşlarımıza bu mübarek ramazan ayında sıcak yemek götürüyoruz. Tek ölçümüz, sadece imkanları yemek yapmaya yetmeyecek durumda olmasıdır. Hizmetimizden faydalananlar arasında yeni çocuk sahibi olanlar ve sağlık sorunları bulunanlar çoğunlukta. Bunun organize edilmesine katkı sunan personelimize teşekkür ediyorum. Bizim vazifemiz sadece dua almak."

Ahmet Yesevi Mahallesi'nde oturan Ekrem Demirtaş da söz konusu hizmetten dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.

Evinde iftar hazırlama imkanı olmadığını belirten Demirtaş, iftar saatine yakın her gün 3 çeşit yemeğin evine getirildiğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum