‘Alo Gıda 174’ Hattı Bozuk Ürünü Affetmiyor

‘Alo Gıda 174’ Hattı Bozuk Ürünü Affetmiyor

‘Alo Gıda 174’ hattına gelen bir ihbarı değerlendiren İlkadım Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, 5 bin 320 kilogram bozulmuş ürüne el koydu.

Samsun İlkadım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne Alo Gıda 174 şikayet hattına gelen bir ihbar üzerine, İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetçileri, söz konusu gıda deposuna operasyon düzenledi. Depoda son kullanma tarihi geçmiş, kokuşmuş, küflenmiş ve üretim izni olmayan 2 bin 250 kilogram tulum peyniri, bin 572 kilogram tereyağı, bin 044,5 kilogram kaşar peyniri, 272 kilogram çökelek, 132 kilogram beyaz peynir, 20 kilogram koyun peyniri, 10 kilogram sucuk ve 9.5 kilogram dil peyniri olmak üzere toplamda 5 bin 320 kilogram bozuk ürün ele geçirildi. Bozuk ürünler imha edildi, ayrıca işletme sahibine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Konu hakkında açıklama yapan İlkadım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Gözügül, “İlçemizde halkımızın sağlıklı gıda tüketimine yönelik rutin denetimlerimizin yanında özellikle Bakanlığımız Alo Gıda 174 şikayet hattına gelen ihbarları anında değerlendirerek, vatandaşlarımızın sağlığı ile oynayan şahıs veya işletmelere gerekli yasal yaptırımlar uygulanmaktadır. Tüketicilerimizden bizim isteğimiz gıda konusunda herhangi bir olumsuzluk gördüklerinde mutlaka ücretsiz olan Alo Gıda 174 Şikayet hattımızı arayarak ihbarda bulunmalarıdır. Bu ihbarlarda şikayet eden kişinin ismi saklı tutulmakta birlikte, bizlerin daha etkin kontrol ve denetim yapmamız sağlanmaktadır.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.