Almanya'yı karıştıran şiir: Sığınmacıların durumu toplama kampları gibi

Almanya'yı karıştıran şiir: Sığınmacıların durumu toplama kampları gibi

Almanya'nın en hassas olduğu konulardan biri 2.Dünya Savaşı sırasında NAZİ ideolojisinin işlediği savaş suçları. Bu suçların başında da toplama kampları geliyor. Almanya'da yaşayan İtalyan bir şair ise sığınmacıların durumunu toplama kamplarına benzetti.

Almanya, Avrupa'da sığınmacıların durumu en çok tartışılan ülkelerden biri. 2.Dünya Savaşı nedeniyle adı sık sık ırkçılık ile anılmak zorunda kalan Almanya'da yeni tartışma konusu sığınmacıların durumu. Konu ile ilgili İtalyan Şair Franco Berardi'nin şiiri ortalığı karıştırdı.

Almanya'da Adolf Hitler yönetiminde yaşanan insanlık suçlarından biri toplama kampları. Bu kamplarda dönemin Almanya Yahudileri zorla çalıştırılmış ve çeşitli işkencelere maruz bırakılmıştı. 

Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası sığınmacı olarak Almanya'ya kaçan Suriyelilerin durumu ile toplama kampları zaten pek çok kez karşılaştırılıyordu. Şair Berardi ise, önümüzdeki günlerde yayınlanacak bir programda sahillerde zor şartlarda yaşayan Suriyelilerin durumunu toplama kamplarına benzetince Almanya karıştı. Berardi'nin bu sözlerine pek çok kişi tepkili, yapacağı yayın da iptal edildi. Berardi'nin tepkilere neden olan şiirinin ismi ise 'Sahildeki Auschwitz'

Auschwitz kentindeki toplama kampı, 2.Dünya Savaşı'nın en kötü toplama kamplarından biriydi. Pek çok kişi bu kamplarda zorla çalıştırılırken yaşamını yitirdi.

NyTimes'ın haberine göre Berardi'nin bu şiiri Suriyelilerin Almanya'da yaşadığı acılara dikkat çekmek adına önemli kelimeler barındırsa da, başlığı nedeniyle lince uğramış durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.