Almanya’yı aşırı sıcaklar sonrası fırtına vurdu

Almanya’yı aşırı sıcaklar sonrası fırtına vurdu

Almanya’da 35 dereceye kadar çıkan aşırı sıcakların hemen ardından bastıran fırtına, özellikle ülkenin batı ve kuzey kesimlerini teslim aldı.


Hızı yer yer saatte 145 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Düsseldorf şehrinde bir bahçe evinin yıkılması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, diğer kişilerin ise ağaçların devrilmesi sonucu öldüğünü kaydetti. Şiddetli rüzgâr nedeniyle ağaçlar yerle bir olurken, tren ve uçak seferleri de iptal edildi. Özellikle KRV’yi etkisi altına alan fırtına nedeniyle itfaiye ve polis ekipleri gece boyunca mesai yaptı. Caddeler sular altında kalırken, yağan dolu ise maddi hasara neden oldu. Bochum’daki Fırtına Merkezi, yaşanan fırtınanın son yılların en büyük hava olayı olduğunu belirtti. Alman haber ajansı DPA’ya konuşan bir yetkili, eyaletin hemen hemen her yerinin şiddetli rüzgârdan etkilendiğini duyurdu. Öte yandan Düsseldorf havalimanındaki uçaklar apronda kaldı. Havalimanı önceki gece 21 ile 22 arasında bir süre uçak trafiğine kapatıldı. Köln, Aachen, Düren, Bonn, Düsseldorf ve Duisburg bölgelerinde tren seferleri yer yer iptal edildi bazıları ise gecikmeli olarak yapılabildi.

Yaklaşık 5 bin polis, itfaiye ve sağlık çalışanı seferber oldu. Yardım çağrılarına yetişemeyen görevliler, halktan küçük ağaç dallarını kendilerinin temizlemesini istedi. Bu arada Köln’de Keup Caddesi’nin ırkçı NSU örgütü tarafından bombalanmasının 10. yılı nedeniyle yapılan etkinlikte Zülfü Livaneli konseri iptal edildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.