Almanya'dan Katar açıklaması: Savaş ihtimali var

Almanya'dan Katar açıklaması: Savaş ihtimali var

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Katar ile Suudi Arabistan ve diğer bazı Arap ülkeleri arasındaki diplomatik kriz ile ilgili açıklama yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Frankfurter Allgemeine Zeitung'a veridiği demeçte Katar krizinin savaşa sürüklenebilieceğini söyledi. Gabriel, "Bu anlaşmazlığın savaşa sürüklenme tahlikesi var, kardeş toplumların ve komşularının tutumu dramatik" yorumunda bulundu. Gabriel, son günlerde konuyla ilgli olarak, Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, İran ve Kuveytli mevkidaşları ile doğrudan ya da telefonla oldukça yoğun bir biçimde görüştüğünü söyledi.

'Durum çok ciddi'

DW'in haberine göre Gabriel, "Bu görüşmeler neticesinde durumun çok ciddi olduğunu biliyorum ama bunu aşma şansımız da var" diye konuştu. "Karşıt taraflar arasında yapılacak görüşmelerin bunun için kaçınılmaz" olduğunu vurguladı.

Hafta başından bu yana Körfez ülkelerinde son yıllardaki en ağır diplomatik kriz yaşanıyor. Suudi Arabistan ve diğer birçok Arap ülkesi Katar'la diplomatik ilişkilerini ve havayolu ulaşımını kesti, sınırlarını kapattı. Bu ülkeler Katar'ı DEAŞ gibi terör örgütlerini desteklemek ve Suudi Arabistan'ın ezeli rakibi Şii İran'la yakın ilişkiler içinde olmakla suçluyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.