Almanya'daki son mülteci sayısı açıklandı

Almanya'daki son mülteci sayısı açıklandı

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'da kasım sonu verilerine göre, kayıtlı 965 bin sığınmacının bulunduğunu açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İçişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, yıl sonuna dek daha ne kadar sığınmacının kayıt altına alınacağının belli olmadığını belirtti.

Suriyeli sığınmacıların 484 bin kişiyle kayıt altına alınanlar arasında birinci sırada olduğunu söyleyen De Maiziere, sadece kasım ayında 206 bin sığınmacının kaydedildiğini ve 57 bin 816 kişinin de Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan, Almanya'ya iltica başvurusunda bulunanların sayısının ocak-kasım döneminde 425 bin 35 olduğu, sonuçlanmamış iltica başvurularının sayısının 355 bin 914 olduğu bildirildi.

Daha önce yıl sonuna ilişkin sığınmacı sayısı tahminini 800 bin olarak açıklayan De Maiziere, "Sığınmacı sayısı, ağustos ortasından beri beklentileri aştı" dedi ve yıl sonuna kadar kayıt altına alınacak sığınmacı sayısına ilişkin tahminde bulunmadı.

De Maiziere, sığınmacıların Almanya'ya girişlerinde iki haftadır azalma olduğunu sözlerine ekledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.