Almanya'daki hastanede Müslümanlar için mescit

Almanya'daki hastanede Müslümanlar için mescit

Almanya’da bir şehir hastanesinde, Müslümanların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için mescit açıldı.

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Landsberg am Lech kentinde hizmet veren şehir hastanesinde, Müslümanların ibadetlerini yerine getirebilmeleri içinmescit açıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Landsberg am Lech Mescid-i Aksa Cami Derneği Başkanı Mehmet Bayıryüzü, Genel Sekreter Fikret Günan ve din görevlisi Ünal Dağlar’ın girişimleri sonucunda mahalli idareciler ve hastane yönetiminin izniyle, en az 20 kişinin namaz kılabileceği mescitin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Çok sayıda Müslüman hastanın tedavi gördüğü hastanede, hasta ve refakatçilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açılan mescit İslami motiflerle süslendi. Hastane yönetimi tarafından mescit olarak ayrılan oda Kur'an-ı Kerim, dijital namaz saati, seccade ve rahle konularak tamamlandı.

"Hastane yönetimine müteşekkiriz"

Bakıryüzü, açılış konuşmasında, "Yıllardır özlemi çekilen, gerek hastaların gerekse ziyaretçilerin hastanede namaz kılacakları bir mekanı yoktu. Hastane yönetimi ile mutabakat sağlayarak mescidimizi hizmete sunduk. Bu imkanı sağladıkları için hastane yönetimine de müteşekkiriz." dedi.

Din Görevlisi Ünal Dağlar’ın yaptığı duanın ardından mescitin açılış kurdelesi kesildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.