Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı gösteri düzenlendi

Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı gösteri düzenlendi

Almanya’nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı ”Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA), gösteri yaptı.

Kentin Tiyatro Meydanı’nda toplanan İslam karşıtı göstericiler, Alman bayrakları ve üzerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sığınmacı siyasetinin eleştirildiği yazılar bulunan çok sayıda döviz taşıdı.

Burada bir konuşma yapan PEGIDA’nın kurucusu Lutz Bachmann, PEGIDA hareketinin gelecek hafta bir yılını dolduracağına işaret ederek, bir hafta sonra yapılacak gösteride Avrupa’nın çeşitli yerlerinden katılımcıların yer alacağını ve yazar Akif Pirinçci’nin kitabından bölümler okuyacağını kaydetti.

Dresden kentinin “direnişin merkezi” olduğunu ifade eden Bachmann, PEGIDA için yeni bir marş bestelendiğini belirterek, bunun da gelecek hafta çalınacağını ifade etti.

Alman hükümeti için “Bizim Berlinli diktatörleri” nitelemesi yapan Bachman, hükümetin sığınmacı politikasını değiştirmesini istedi.

Daha önce Dresden belediye başkanlığı seçimlerinde aday olan siyasetçi Tatjana Finsterling de yaptığı konuşmada Almanya'ya yapılan sığınmacı akını için “işgalcilerin saldırısı” ifadesini kullandı.

Finsterling, Saksonya eyaletinin Almanya’dan ve Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılarak kendi sınırları olan bir ülke olmasını talep etti.

Göstericiler daha sonra bir yürüyüş gerçekleştirdi. Protestocular, “Direniş, Direniş”, “Merkel’in gitmesi lazım”, “Biz halkız” ve sığınmacılara ilişkin “sınır dışı edilsin” şeklinde sloganlar atarak Postplatz ve Altmarkt meydanları üzerinden yürüyerek yeniden gösterinin başladığı Tiyatro Meydanı’na geldi. Göstericiler burada Alman milli marşını söyledikten sonra dağıldı.

Dresden polisi gösteriye kaç kişinin katıldığını açıklamazken, “Durchgezaehlt” adlı bir öğrenci inisiyatifi göstericilerin sayısının yaklaşık 9 bin olduğunu öne sürdü.

Bu arada Postplatz Meydanı'nda yaklaşık 400 kişi PEGIDA karşıtı gösteri düzenledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.