Almanya'da Suriyeli mülteciler için kapasite 20 bine çıkarıldı

Almanya'da Suriyeli mülteciler için kapasite 20 bine çıkarıldı

Almanya daha fazla Suriyeliye kapılarını açıyor. Çarşamba günü Bonn’da başlayıp bugün sona eren Alman İçişleri Bakanları Konferansı’nda Suriyeli mültecilere yönelik yeni bir karar alındı.

Alman içişleri bakanlarının aldığı karara göre Almanya daha fazla mülteciye kapılarını açacak. Bugüne kadar Suriye’deki iç savaştan kaçan mülteci kapasitesini ikiye katlayarak 10 binden 20 bine çıkardı. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Federal İçişleri Bakanlığı bölgedeki siyasi tehlikeler nedeniyle 5 bin Suriyeliye kapılarını açacaklarını duyurmuş, Aralık ayında ise bu kontenjan 5 bin daha artırılmıştı.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière Almanya’nın insani sorumluluktan yana olduğunu, bu nedenle birlikte daha güçlü şekilde yardım etmenin doğru olduğunu vurguladı. İçişleri Bakanları Konferansı’nın dönem başkanı Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jäger de kararı ‘gerekli bir adım’ olarak nitelendirdi. Şuana kadar Almanya’ya gelen Suriye’li mülteci sayısı ise yaklaşık 6 bin. Bunların birçoğu da KRV eyaletine geliyor. Şuan bu eyalette 25 bin mülteci başvurusu inceleniyor.

Jäger bu konuda ‘‘Yüksek sayıdaki başvurular burada yaşayan Suriyelilerin kriz bölgesindeki akrabaları için duydukları endişeyi açıkça gösteriyor. Bu nedenle Federal Hükümet ile ortak şekilde daha fazla angaje olmamız iyi.’’ sözlerini kullandı.

Yapılan değişikliklerden biri sayesinde de Suriyeli vatandaşlar akrabalarına Almanya’da daha kolay bakabilecekler. Akrabalarını Almanya’ya getirmek isteyen Suriyelilerin bunların bakımları için bir takım belgeler imzalamaları gerekiyor. Bu belgelerin arasında hastalık masraflarının karşılanmasına dair olan belge çıkarıldı. Diğer yandan bakanlar Avrupa geneli için ortak bir mülteci programı çıkarılmasından yana tavır sergilediler.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.