Almanya'da skandal: Haftada bir kez hoparlörden okunan ezan durduruldu

Almanya'da skandal: Haftada bir kez hoparlörden okunan ezan durduruldu

Batı Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Oer-Erkenschwick kasabasındaki Cami, uzun zamandır Cuma Namazı için hoparlör kullanma iznine sahipti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Fakat bu izin, uzun zamandır devam eden davanın karara bağlanması ile sona erdi. Bölgede yaşayan Alman çift, rahatsız oldukları gerekçesi ile camiye karşı açtığı davayı kazandı. Artık Oer-Erkenschwick bölgesindeki camide ezan okunmayacak.

Karar ile ilgili süreç 2014 yılında başladı. Cami, bölge yetkililerinden izin alarak Cuma Namazı için hoparlörlerden ezan okumaya başladı. Fakat camiye bir kilometre uzakta evi bulunan bölge sakinlerinden Hans-Joachim Lehmann ve eşi kararın üzerine küplere bindi ve dava açtı.

Lehmann, ezanın hem kendilerini rahatsız ettiğini, hem de Hristiyan kültürü ile bağdaşmadığı açıklamalarını yaptı.

Daily Mail'in haberine göre 4 yıldır devam eden süreç karara bağlandı. Bölgede artık cami hoparlöründen ezan okunmayacak.

Karara ilk tepki caminin imamı Hüseyin Turgut'tan geldi. Turgut, tamamen hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti ve ekledi; "Ezan sadece 2 dakika sürüyor. Üstelik sadece haftanın 1 günü, Cuma günü okuyoruz. Bu gerçekten üzücü bir karar" ifadelerini kullandı.

Cami cemaati ise, davayı açan Lehmann ve ailesinin camiden 1 kilometre uzakta olduğunu fakat daha yakın oturan pek çok Hristiyan aile bulunduğu halde onların hiç bir şekilde şikayet etmediğini söyledi. Bu nedenle onlara göre mahkeme kararı haksız ve taraflı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum