Almanya'da oy kullanan sayısı 300 bini geçti

Almanya'da oy kullanan sayısı 300 bini geçti

Avrupa’da Türklerin yoğun yaşadığı Berlin'de seçim merkezlerinde oy kullananların sayısının 304 bin 465 olduğu bildirildi.

Türkiye'deki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Avrupa’da Türklerin yoğun yaşadığı Berlin'de  seçim merkezlerinde oy kullananların sayısının 304 bin 465 olduğu bildirildi.

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlere ilginin yurtdışındaki Türk vatandaşlarının ilk kez oy kullandığı Cumhurbaşkanlığı seçimine göre daha fazla olduğunu söyledi.

 Şen, şimdiye kadar Berlin'deki seçmenlerin yaklaşık yüzde 20'sinin başkonsolosluğa gelerek oy kullandığını belirtti. Diğer konsolosluklardan alınan bilgilere göre yüzde 25'i aşan oranda vatandaşların sandığa gittiğini kaydeden Şen, "Almanya çapında bu sayı 300 bin'i geçmiş durumda. Bütün dünya çapında da sanıyorum sayı olarak 500 bin civarına ulaşdık" ifadelerini kullandı.

"Son hafta yoğunluk bekliyoruz"

"Son hafta vatandaşların oy kullanma oranlarında artış bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Şen, şöyle konuştu:

"Şimdi bizim insanlarımızda tabi ki 'daha vakit var diyerek' seçimlere gelmeyenler oldu. Ama katılımlarda çok ciddi sayıda bir artış var.  Bundan sonrada hafta içerisinde yine bir yoğunluk olacağını bekliyoruz. 30-31 Mayıs hafta sonu tatilinde ise daha da yoğun olmasını bekliyoruz."

Oy kullanma süresinin 31 Mayıs Pazar günü biteceğini hatırlatan Şen, "Hafta sonuna, son güne bırakmayın. Çalışmayan vatandaşlarımız için özellikle söylüyorum; hafta içinde mümkün olduğunca gelin. Daha sakin bir zamanda, belki sırada daha az bekleyerek oylarınızı kullanın. 'Sırada beklemek' derken çok uzun süre de sırada beklenmiyor. Ama en yoğun olduğumuz zamanda bir 15-20 dakika vatandaşlarımızın beklediği oluyor. Ama bundan da gördüğümüz kadarıyla hiç kimse şikayetçi değil" diye konuştu.

"Sandık müşahitleri ile diyaloğumuz çok iyi"

Şen, siyasi partilerin katılımıyla seçimlerin yurtdışında ilk kez yapılmasına ve vatandaşların da seçim çalışmaları konusunda tecrübelerinin olmamasına rağmen, siyasi partilerin sandık müşahitleri ile diyaloglarının çok iyi gittiğini belirtti.

Siyasi parti temsilcileri ile uyumlu bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Şen, şunları söyledi:

"Bizimle diyalog içerisinde olan siyasi parti temsilcileri, sandık kurulu görevlileri, müşahitler hepsi son derece adil, tarafsız, güzel bir çalışma yapıyorlar. Hep birlikte burada barış ve huzur içerisinde, çok güzel, güle oynaya bir seçim çalışması yapmış oluyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.