Almanya'da Müslümanların oy vermeyeceği kesin olan parti

Almanya'da Müslümanların oy vermeyeceği kesin olan parti

Almanya'da bu Eylül ayında yapılacak olan parlamento (Bundestag) seçimleri öncesi en çok merak edilen konulardan biri Müslüman oyları. Almanya'daki Müslümanların seçimler öncesi partilere belli talepleri var.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER- Almanya'da Bundestag, yani Parlamento seçimleri için takvim yaklaşıyor. Avrupa'nın en güçlü ülkesi olarak görülen Almanya'da yaşayan Müslümanların oyu ise son derece kritik. Bu nedenle seçime az kala seçime katılacak pek çok siyasi parti, Müslümanların oy rengi ile bilgi toplamak için harekete geçti.

Almanya'da faaliyet gösteren iki Müslüman dernek olan Almanya Müslümanlar Merkezi Konseyi ve Alman Müslüman Ligi, yaklaşan seçimler öncesi Almanya'daki partilere araştırma ve anket sonuçlarını gönderdi. Buna göre, Almanya'nın 24 Eylül'de yapılacak seçimlerine katılacak 61.5 milyon seçmenin yaklaşık 1.5 milyonu Müslüman. 

Almanya'da yaşayan Müslümanların partilere vereceği oylarda göz önüne alacağı kriterler ilk bakışta diğer Almanya Vatandaşlarından farklı görünmüyor. Anketin yayıncıları Aiman ​​Mazyek, Belal El-Mogaddedi ve Süleyman Wilms, tüm vatandaşlar gibi bu seçmenlerin emeklilik, iklim koruma ve eğitim konularında da ilgilendiğini yazdılar ve partilerin bu konudaki tutumlarının takip edildiğini söylediler.

Fakat Müslümanlar, Avrupa'da İslam karşıtlığının arttığı şu günlerde bazı özel konuları da oy vermek için gözden geçirmiş durumda. Araştımalara göre Almanyalı Müslümanlar, tarafların İslam ile ilgili konuları nasıl ele aldığını ve Müslüman vatandaşların endişelerini ve önerilerini kimin daha çok önemsediği üzerinde de duruyorlar.

Deutsche Welle'nin haberine göre Almanya'da Müslümanlardan herhangi bir şekilde oy alamayacağı kesin olan tek bir parti var, Almanya için Alternatif Partisi (Alternative für Deutschland). Almanya'daki Müslümanların en büyük endişesi ise kendini İslam düşmanı olarak tanımlayan bu ırkçı partinin oy oranını yükseltmesi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.