Almanya'da Müslümanlardan bir ilk

Almanya'da Müslümanlardan bir ilk

ALMANYA'nın Köln kentinde, Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi, 'Amana' adlı bir kreş açtı.

Kreş, Köln'de Müslüman bir kuruluşun sorumluluğunda açılan ilk kreş olma özelliğini taşıyor.

Köln kentinde, Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi (BFmF e.V.) üç yaşından küçük çocuklar için kreş açtı. Amana (Emanet) adı verilen kreş, Köln'de Müslüman bir kuruluşun sorumluluğunda açılan ilk kreş olma özelliğini taşıyor. Kreş Türk, Arap, Boşnak ve Alman kökenli uzman kadınlardan oluşan çok kültürlü eğitimci kadrosu ile hizmet verecek. Kreşte 4 sosyal pedagog, 1 rehabilitasyon pedagogu, 2 eğitimci ve 3 çocuk bakıcısı görev yapacak. Kreşte çocukların 2 dilli ve çok kültürlü eğitime ağırlık verilecek.

Kreşin açılış kudelesini Köln Anaket Belediye Başkanı Jürgen Roters ile BFmF Müdiresi Erika Theißen birlikte kesti. Açılışta Roters, Köln'ün çok kültürlü bir kent olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

"KADROMUZ DA ÖZEL"

Kreş'in Müdürü Nilgün Filiz şu bilgileri verdi:

"Şu an kreşimizde 22 çocuğumuz var. 07.30- 17.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Buraya çok gelen çocuklar çok dilli ve çok kültürlü. Biz çocukların bu kapasitelerini değerlendiriyoruz. Kadromuz da burada doğmuş, büyümüş çok dilli insanlardan oluşuyor. Eğitimcilerimiz kendileri çok dilli ve çok kültürlü yetiştikleri için yaşamlarındaki tecrübeler doğrultusunda çocukları daha iyi yönlendirebilecekler. Almanya'da çok dilli ve çok kültürlü yetişmek çocuklara büyük avantajlar sağlıyor. Kreşimiz açıldığı için mutluyuz. Bu konuda talep ve ihtiyaç vardı."

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.