Almanya'da Müslümanlara NRW'den destek

Almanya'da Müslümanlara NRW'den destek

Almanya'nın Kuzey Ren-Westfalya Eyaleti NRW Başbakanı Kraft, Müslümanların yarın yapacakları 'kin ve nefrete karşı' eylem programını destekleyerek 'Allah'ın evlerine' saldırılara hoşgörü göstermediklerini söyledi.

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB, Milli Görüşe bağlı İslam Şurası, Süleyman Efendi talebelerinin derneklerini birleştiren İslam Kültür Merkezleri Birliği VIKZ ve daha çok Arap Müslümanları temsil eden Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD'nin biraraya gelerek kurdukları Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi KRM tarafından organize edilen yarınki Cuma namazı sonrası aksiyona, Kuzey Ren Westfalya Eyaleti NRW'nin Başbakanı Hannelore Kraft'tan destek geldi.
 
KRM tarafından yarın Cuma namazı sonrası yaklaşık 2 bin camide 'kin ve nefrete karşı' büyük bir aksiyon düzenlendi. Bu aksiyonla Müslümanların kin ve nefrete, adaletsizliğe karşı oldukları dile getirilecek.
KRM temsilcileriyle görüşen NRW Başbakanı Hannelore Kraft, Kuzey Ren-Westfalya'nın kültürel ve dini çoğulculuğa sahip bir eyalet olduğunu, aşırıların ibadethanelere saldırmasına asla tahammül göstermediğini söyledi.
 
Kraft, Bielefeld'de camilere, Gelsenkirchen ve Wuppertal'da havralara yapılan saldırıları kınayarak, karşılıklı saygı gösterilmesini taleb etti. NRW Başbakanı din özgürlüğünün çok değerli bir hak olduğunu ve dini hoşgörünün de günlük yaşanması gereken doğal bir şey olduğunu belirtti.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.