Almanya'da Müslümanlar tek helal sertifikası istiyor

Almanya'da Müslümanlar tek helal sertifikası istiyor

Almanya Müslümanlar Konseyi, ülke genelinde ortak bir helal sertifikasının geçerli olmasını taleb etti.

Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD Yönetim Kurulu üyesi Hamza Wördemann, dün Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı Berlin'de yaptığı açıklamada, Alman gıda sektörünün Müslüman yemek kültürüne daha fazla yer vermesi gerektiğini, bunun için ülke genelinde tek bir helal sertifikasının geçerli olması gerektiğini belirtti.
Wördemann, 'helal' kavramının İslam geleneğinin izin verdiği yiyecekleri tarif ettiğini, kan ve leş, domuz etinin bu kavram kapsamında yasaklandığını, bu yüzden hayvanların kesilmeden önce uyuşturulmasının İslam'a aykırı olduğunu söyledi. Wördemann, toplu hayvan üretimini de eleştirdi.
ZMD'nin internet sitesinde konuyla ilgili verilen haberde, Almanya'da yaşayan Müslümanların helal gıda ihtiyacının giderilmesi konusunda büyük bir ekonomik potansiyel bulunduğuna işaret edildi. Piyasa araştırma şirketi 'ethno IQ'nun verilerine göre Almanya'da yaklaşık 4 milyon Müslüman yaşıyor ve kıda maddeleri için toplam 18 milyar Avro para harcıyor. Almanya'daki Arap ve Türk dükkanlarının sayısı yaklaşık 4 bin 500 ve sayıları giderek artıyor.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.