Almanya'da Müslüman öğrencilere bayram tatili

Almanya'da Müslüman öğrencilere bayram tatili

Almanya'nın Bavyera Eyaletinde, Müslüman öğrencilere dini bayramlarında özel dilekçeye gerek kalmadan tatil verildiği açıklandı.

Almanya'nın güneyindeki Bavyera Eyaleti Eğitim Bakanlığının 7 Temmuz 2015 tarihli bir yazıyla, okullarda Müslüman öğrencilerin dini bayramlarında tatil yapabilmeleri için dilekçe vermelerine gerek kalmadığı belirtildi.

Bu talimata göre bundan böyle Hristiyan dini bayramlarının yanısıra, Yahudi, Müslüman ve Hristiyan-Ortodoksların dini bayramlarında da öğrenciler okuldan muaf tutulacak. Reşit olan öğrencilerin kendileri, olmayanların ise ebeveynleri dini bayram günlerini okula bildirerek, derslere ve diğer okul faaliyetlerine katılmayabilecekler. Müslüman öğrenciler için Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının ilk iki günü okul zorunluluğu olmayacak.

Yukarda adı geçen dinlerin haricindeki dinlere mensup öğrenciler ise, kendi dini bayramlarında izinli olabilmek için okul idaresine yazılı dilekçe verecekler. Genelde okul idareleri bu başvuruları kabul ederek, öğrencilerin tatil yapmalarına izin veriyorlar.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.