Almanya'da mültecilere halk kucak açtı

Almanya'da mültecilere halk kucak açtı

Ren Vestfalye Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger halktan sığınmacılara sahip çıkmak için yapılan müracaatların değerlendirildiğini açıkladı.

Bu dilekçelerde Suriyeli mültecilere sahip çıkmak isteyen vatandaşlar, bu iş için gerekli mali güce de sahip olduklarını bildirmişlerdi. 30 binin üzerinde KRV’linin savaştan kaçan insanlara sahip çıkmak istemesine rağmen Jäger’in açıklamasına göre bunların içinde 8 bine yakın kişi müracaat şartlarını yerine getiremediği için elendi.
Jäger’in verdiği bilgiye göre KRV’ye federal ve eyalet hükümeti kararı gereği bin 850 sığınmacı geldi ve bunların 650’si kendi yakınlarının yanına yerleştiler.
Öte taraftan 3 bin 500 kişiye KRV için vize verildiği fakat bu mültecilerin bulundukları ülkeden henüz dışarı çıkamadıkları bilgisi verildi.
 
Sadece KRV’de geçen sene sığınmacılara harcanan paranın 375 milyon Euro olduğu açıklandı. Bu arada borç içerisinde kıvranan KRV şehirlerinin bu ek sığınmacı yükü ile daha çok zorlandıkları hatırlatılarak federal ve eyalet hükumetlerinin konuya el atması istendi.
 
KRV Yeşiller Partisi sığınmacılar sözcüsü Monika Düker 90’lı yıllarda Bosna Savaşı zamanında 400 bin kişiye kapıların açıldığını hatırlatılarak Almanya’nın şimdi de daha fazlasını yapması gerektiğine işaret etti. Dünyanın en zengin ülkelerinden Almanya’nın belirlenen 200 binden daha fazla insana kapılarını açması gerektiğini vurguladı. Düker, dünya genelinde 45 ile 50 milyon arasında mültecinin olduğu bir zamanda ülkesinin 200 bin kişi kabul etmesini ‘gülünç’ olarak değerlendirdi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.