Almanya'da mülteciler mezarlık yanına yerleştiriliyor

Almanya'da mülteciler mezarlık yanına yerleştiriliyor

Almanya'nın Bochum şehri belediyesi mültecileri, daha önce mezarlık alanına dahil edilmiş boş bir arazide yerleştirme kararı aldı.

Almanya'nın Kuzey Ren-Wesftalya Eyaleti NRW'ye bağlı Bochum şehri belediye meclisi, yüz kadar mültecinin Weitmar semtindeki bir mezarlıktaki boş bir alana yerleştirilecek barakalarda kalmasına karar verdi.

'Rheinische Post' gazetesinin haberinde Bochum Belediyesinin alınan kararda dine ters bir durumun sözkonusu olmadığını, boş çayırın mezarlığa ait olmasına rağmen, burada henüz hiçbir mezarlık bulunmadığını bildirdi.

Belediye sözcüsü, mezarlığa yalnızca burada daha önce gömülenlerin yakınlarından ölenlerin gömüldüğünü söyledi.

Ancak sözkonusu semt sakinleri ve insan hakları savunucuları belediyenin kararını sert bir şekilde eleştirdiler.

'Ruhr Nachrichten' gazetesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde Belediye Meclisi kararının bağlayıcı olduğu ve belediye idaresinin mezarlık alanındaki boş çayırın kullanılıp kullanılamayacağını gözden geçirdiği bildirildi.

Gazetenin haberinde Belediye sözcüsünün, sözkonusu alanın boş bir arazi olduğunu ve mezarlığa komşu daha birçok meskenin bulunduğunu söylediği kaydedildi.
Kriz bölgelerinden gelen mülteci sayısının giderek artması nedeniyle Alman şehirlerinde yerleştirme konusunda büyük tartışmalar yaşanıyor. Perşembe günü bir açıklama yapan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İtalya ve Yunanistan'daki mültecilerden 9 binin daha Almanya tarafından kabul edileceğini bildirdi.

 

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.