Almanya’da mülteci sayısı 1 milyona dayandı

Almanya’da mülteci sayısı 1 milyona dayandı

Yıl sonuna kadar 800 bin mülteci kabul etmeyi planlayan Almanya’da, yılın bitmesine bir aydan uzun bir süre olmasına rağmen mülteci sayısı 1 milyona dayandı.

İstatistikler Almanya’ya gelen mülteci sayısının beklentileri aştığı gösteriyor. Buna Almanya’ya gelen mülteci sayısı 945 bini buldu. Mülteci sayısıyla ilgili bilgiler eyalet yönetimlerinden elde edildi.

Rakamlara göre son günlerinde olduğumuz Kasım ayında da Almanya’ya daha önce hiç bir ayda olmadığı kadar çok mülteci geldi. Federal polis sözcüsünün verdiği bilgilere göre, bu hafta başına kadar Kasım ayı içinde Almanya’ya 190 binin üzerinde mülteci geldi.

Öte yandan yetkililer mülteci masraflarının ön görülebilir olmadığını bildiriyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki belediyeler mülteci akını sonucu üstü örtülü bir mali krizi yaşamaya başladıklarından yakınıyor. Eyalet yönetiminin mültecilerle ilgili belediyelere ön görülen ödemeyi yaptığını bildiren KRV Şehirler ve Belediyeler Birliği’nden Claus Hamacher, ancak bunun sadece gıda gibi direk masrafları kapsadığına dikkat çekiyor.

Hamacher söz konusu açıklamaları KRV Meclisi Maliye Komisyonu’nda yaptı. KRV Maliye Bakanı Norbert Walter-Borjans (SPD) da mültecilerle ilgili ek masrafların şimdiden hesaplanabilir olmadığını kabul etti.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.