Almanya'da mescitli benzin istasyonu açıldı

Almanya'da mescitli benzin istasyonu açıldı

Almanya’da mescitlerin az olmasından ve her yerde abdest imkanı olmamasından dolayı vatandaşları namaz kılma konusunda zorluklar yaşayabiliyor.

İçerisinde rahat abdest alınabilecek ve akabinde namaz kılınabilecek tesislerin çok az olmaması Müslüman girişimcileri harekete geçirdi.
 
Girişimci Ergin Baytemür bu konuda bir başlangıç yaptı. Essen şehri yakınlarındaki Bottrop’ta A52 otobanın yakınlarında otomobil ve yedek parça işleriyle uğraşan Ergin Baytemür, otomobil işlerini yürüttüğü arazi üzerine benzin istasyonu, fast-food şubesi ve araç denetim derneği Dekra'nın şubesini açtı.
 
Açılışa Bottrop Belediye Başkanı Bernd Tischler'in yanı sıra sanat ve spor dünyasından da bir çok davetli katıldı. Yeni şubelerin kurdelesini kesen Bernd Tischler konuşmasını Türkçe başladı.
 
‘Merhaba Arkadaşlar' diyen Tischler, şubenin açılışının Bottrop kenti için bir kazanç ve bir artı olduğunu ifade etti. Baytemür şirketinin başlı başına bir başarı hikayesi olduğunu da söyleyen 55 yaşındaki belediye başkanı "Bu başarı hikayesinin Bottrop’ta gerçekleştiği için sevinçliyim." dedi.
 
Ergin Baytemür ise konuşmasında herkesden destek aldığını söylerken bu kişilere teşekkür etti ve "Birlikte bir şeyler yapabiliriz." dedi. Baytemür, "Yeni bir tesis nasip oldu. Burada mescidimiz de mevcut. Bu tesislerde Bottrop’taki Türk ve Alman vatandaşları bir araya gelebilirler. Müşterilerimiz Sabah saat 08'den akşam 18’e kadar işlerini burada görebilirler." dedi.
 
Şirket arazisinin üzerine benzinlik kurma fikri Baytemür’ün babasından gelmiş. 30 yıl önce aynı arazi üzerinde otomotiv işlerine başlayan Mustafa Baytemür burada bir benzin istasyonu kurma hayaline sahipmiş. Daha sonra şirketi oğluna bırakan Baytemür şimdi bu hayalinin gerçekleşmiş olmasından dolayı da oldukça mutlu.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.