Almanya'da 'İslam'a karşı kışkırtmaları durdurun' kampanyası

Almanya'da 'İslam'a karşı kışkırtmaları durdurun' kampanyası

Almanya'da Müslümanları hedef alan kışkırtmalara karşı internet üzerinden yürütülen imza kampanyasına yaklaşık iki ayda 20 binden fazla imza toplandı

Frankfurt merkezli Büyük Türkiye Platformu sözcüleri Sedat Kıymet ve Önder Demir tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İslam'a karşı kışkırtmaları durdurun" adı altında başlatılan imza kampanyası kapsamında toplanan imzaların Federal Meclis ve Alman Basın Konseyine (Presserat) sunulmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Dünya genelinde 21 dilde başlatılan kampanyada, imza sayısının yaklaşık iki ayda 21 bin 300'e çıktığı aktarılan açıklamada, hedefin 110 bin imza olduğu kaydedildi.

Son 20 yıldır İslam'ın ve Müslümanların Alman medyasında hep terör ve terörizmle anıldığına işaret edilen açıklamada, "İslami terör" kelimesinin açık şekilde Alman halkını Müslümanlara ve İslam'a karşı kışkırttığı ve Müslümanları rencide ettiği belirtildi.

Herhangi bir terörist eyleme "İslam terörü" denemeyeceği vurgulanan açıklamada, "Eğer Hristiyan olsalar, 'Hristiyan terörü' veya Yahudi olsalar 'Yahudi terörü' denemeyeceği gibi. Çünkü din adına masum insanların öldürülmesi mümkün değildir. Dine inanan, Allah korkusu taşıyan bir insan böyle bir şey yapamaz. Terörizm bir dine mal edilemez." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, imza kampanyasına 20 Aralık'a kadar Almanya'dan ve diğer ülkelerden "www.openpetition.de/petition/online/islama-karsi-kiskirtmayi-durdurun" veya "www.openpetition.de/petition/argumente/stopp-die-hetze-gegen-den-islam" internet sayfasından herkesin katılabileceği bildirildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.