Almanya'da İslam karşıtı gösterilere katılım azaldı

Almanya'da İslam karşıtı gösterilere katılım azaldı

Almanya'nın Dresden şehrinde hareketin yöneticileri arasında çıkan tartışmalardan sonra, ırkçı ve İslam düşmanı Pegida gösterilerine katılımın büyük oranda azaldığı bildirildi.

Almanya'da bu hafta yapılan ırkçı ve İslam düşmanı Pegida gösterilerine katılım, önceki haftalara göre çok büyük oranda azaldı. Polis tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Münih'te yapılan gösteriye geçen hafta 850 kişi katılırken bu hafta Cuma günü yalnızca 350 , Berlin'de de geçen hafta 550 kişi katılırken bu Cuma yalnızca 230 kişi katıldı.

Mecklenburg-Vorpommern Eyaletindeki İslam karşıtı gösterilere katılanların sayısı da yüzde 50 azalarak 250'ye düştü. Braunschweig'ta yüzde 47 azalarak 180'e, Suhl şehrinde yüzde 30 azalarak 700'e, Duisburg'ta ise yüzde 43 azalarak 170 kişiye düştü.

Pegida sözcüsü Kathrin Oertel'in etrafında toplanan organizatörler, onun da istifa etmesinden sonra hareketten çekildiler. Daha önce Pegida'nın başkanlığını yapan Lutz Bachmann, Hitler'e benzer bir resmi ve yabancı düşmanlığı içeren twitter mesajlarından dolayı görevinden istifa etmişti. Bachmann Pegida'da kalmaya devam etmek istediğini açıklarken, Oertel, başka bir birlik kurarak Dresden'de Pazar günü bir gösteri yapacağını bildirdi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.