Almanya'da İslam Düşmanı PEGIDA seçimlere giriyor

Almanya'da İslam Düşmanı PEGIDA seçimlere giriyor

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletinin başkenti Dresden'de başlatılan İslam düşmanı PEGİDA hareketi, eyalet seçimlerine katılmayı planlıyor.

Almanya'nın doğusundaki Dresden şehrinde başlatılan, İslam düşmanı PEGİDA hareketinin kurucusu Lutz Bachmann, önümüzdeki yıl yapılacak eyalet seçimlerine katılacaklarını açıkladı. Bachmann, gelecek yıl Almanya'nın 4 eyaletinde yapılacak seçimlere aday göstereceklerini, ancak parti kurmayacaklarını söyledi.
'Leipziger Volkszeitung' gazetesindeki konuyla ilgili habere göre Bachman, Leipzig'de yapılan ve yaklaşık 800 kişinin katıldığı bir gösteride seçimlere katılacaklarını, Pegida'nın Dresden'deki Belediye başkanlığı seçimlerinde aldığı başarıdan dolayı bu karara vardıklarını belirtti.
Dresden'de yapılan Belediye başkanlığı seçimlerine PEGİDA tarafından gösterilen aday Tatjana Festerling, birinci turda oyların yüzde 10'unu almıştı. Bachman, çok sınırlı bir bütçe ile ve birkaç hafta içinde yapılan seçim kampanyasıyla bu başarının kazanıldığını, daha fazla çalışma ile yüzde 25'e de ulaşmanın mümkün olduğunu kaydetti.
Almanya'da gelecek yıl Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Sachsen-Anhalt ve Mecklenburg-Vorpommern Eyaletlerinde, eyalet parlamentosu seçimleri yapılacak.
PEGİDA HAREKETİ DRESDEN'DE BAŞLADI
Almanya'nın doğusundaki Dresden şehrinde 20 Ekim 2014'te ilk gösterisini yapan İslam düşmanı hareket, adını 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' anlamındaki 'Patriotische Europaeer gegen die Islamisierung des Abendlandes' cümlesinin kısaltmasından alıyor.
İslam düşmanı hareketin ilk gösterisinden itibaren her hafta Pazartesi günleri yaptığı gösteri toplantılarına, Almanya'nın diğer şehirlerinde çok fazla ilgi gösterilmemesine rağmen, Dresden'de binlerce kişi katılıyordu. Sivil toplum kuruluşları ve siyasal çevreler tarafından ırkçı ve İslam düşmanı harekete karşı gelen tepkiler sonucu, birçok şehirde binlerce kişinin katıldığı karşı gösteriler düzenlendi.
PEGİDA hareketinin Dresden'de yapılan Belediye başkanlığı seçimlerinde gösterdiği aday Tatjana Festerling, birinci turda oyların yüzde 10'unu almayı başarmış, ancak daha sonraki tura katılmayarak adaylığını geri çekmişti.

dunyabulteni

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.