Almanya'da İslam din dersi devam edecek

Almanya'da İslam din dersi devam edecek

Bavyera'da özellikle Müslüman öğrencilerin yoğunlukta olduğu okullarda Almanca verilen İslam Din Dersi model projenin Bakanlar Kurulu tarafından uzatıldı.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde özellikle Müslüman öğrencilerin yoğunlukta olduğu okullarda Almanca verilen İslam Din Dersi model projenin Bakanlar Kurulu tarafından uzatıldı.
 
Muhalefet partileri Sosyal Demokratlar (SPD) ve Yeşiller, içeriğini Müslüman cemaat ve derneklerin belirlemediği İslam Din Dersi’nin tüm okullarda ve model proje olarak değil, düzenli bir ders olarak verilmesini talep etmişti. Bavyera Eğitim, Kültür, Bilim ve Sanat Bakanlığı basın sözcüsü Dr. Ludwig Unger, din dersini genişletmek istediklerini ve hali hazırda eyalette 255 okulda toplam 11 bin 500 öğrencinin bu derse katıldığını açıkladı.
 
Bu okulların büyük kısmının ilk okul ve Mittelschule okulları ile 4 Realschule ve 2 Gymnasium okulu olduğunu belirten Unger, daha fazla verilecek ders konusunda öğretmen eksikliği yaşayacaklarını dile getirdi. Bu konuda Erlangen Nürnberg Üniversitesin'in yardımıyla sorunu çözeceklerini belirten basın sözcüsü, yeni alınacak öğretmenlerin finanse edilmesi için de Bavyera Maliye Bakanlığı ile görüşeler yaptıklarını kaydetti.
 
İslam Din Dersi model proje hakında bir kaç gün önce bir basın bildirisi yayınlayan Bavyera Eğitim, Kültür, Bilim ve Sanat Bakanı Dr. Ludwig Spaenle, derse katılımın iyi olduğunu ve bu ders sayesinde gençlerin dini kişiliklerinin Alman toplumu da göz önüne alınarak gelişimini teşvik etmek için önemli bir fırsat yakaladıklarını belirtti.
 
Bakan ayrıca İSB Enstitüsü tarafından yapılan model proje araştırması bulgularının göz önünde bulundurulup, dersin geliştirileceğini söyledi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.