Almanya’da ırkçı saldırılar arttı

Almanya’da ırkçı saldırılar arttı

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı yayınladığı yıllık raporunda Almanya’da 2014 yılında yabancılara karşı ırkçı saldırılarda yüzde 24 oranında artış olduğunu açıkladı.

Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı, 2014 yılı içinde Almanya’da görülen ırkçı saldırıları rakamlarının yer aldığı raporu yayınladı. Yayınlanan yıllık raporda, ırkçı olayların artışının endişe verici olduğu kaydedilirken, 2008 yılında bu yana ilk kez bu derece ırkçı saldırıların yaşandığına dikkati çekildi. Aşırı sağcıların yabancılara karşı düşmanca eylemlerini arttırdığı belirtilirken, ülkedeki aşırı solcuların da şiddetlerini arttırdığı belirtildi. 2014 yılında ırkçı saldırıların yüzde 24 oranında artış yaşandığı kaydedilen raporda yıl boyunca 990 saldırı yaşandığını ve bu sayının günde üç saldırı anlamına geldiği ifade edildi. Yabancılara karşı yapılan saldırıların 2014 yılının ikinci yarısından sonra artmasının arkasında Batı'nın İslamlaşmasına karşı Yurtsever Avrupalılar oluşumu Pegida’nın eylemlerinin etkisinin olduğu ifade edildi. Raporda mültecilere hoşgörülü olan belediyelere aşırı ırkçılar tarafından korku ve sindirme tehdit edildikleri bildirildi.

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, konuyla ilgili açıklamasında, “Almanya’da mülteci ve sığınmacılara karşı nefret ve şiddet utanç vericidir. Mülteci ve sığınmacıların karşı işlenen suçların giderek artmasını kınıyoruz. Irkçı şiddetin toplumumuzda yeri yoktur” açıklamasında bulundu. Thomas de Maiziere 2014 yılında ülkedeki yabancılara karşı 170’in üzerinde saldırı olduğunu belirterek, “Ülkemizde yaşayan yabancılara karşı girişilen saldırılar aynı zamanda bu ülkenin her vatandaşına ve hukukun üstünlüğüne bir saldırı olarak kabul ediyoruz” diyerek şiddeti kınadı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.