Almanya'da evsiz sayısı hızla artıyor

Almanya'da evsiz sayısı hızla artıyor

Almanya'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı son 2 yılda yüzde 50 yükseldi.

Almanya’da son iki yılda evsizlerin sayısının yüzde 50 oranında yükseldiği bildirildi. Federal Evsizler Yardım Kurumu BAGW’nin bildirdiğine göre Almanya’da yaklaşık 39 bin kişi barınaksız yaşıyor. Evsizlerin yanısıra, birçok insanın da evleri olmadığı için geçici yerlerde ya da yurtlarda kaldığı belirtildi.

Evsizlerin yanında, yurtlarda ya da kamplarda kalan mülteciler de birlikte sayıldığında, geçen yıl toplam 335 bin kişinin evsiz olduğu ve farklı yerlerde geçici olarak barındırıldıkları kaydedildi. Tahminlere göre Almanya’da evsiz sayısı daha da yükselerek 2018’de yaklaşık 540 bini bulacak.

BAGW’ye göre Almanya’da insanların evsiz kalmalarının en önemli nedeni kiraların aşırı şekilde yükselmesi ve halk arasındaki yoksulluğun giderak artması. Kiraları düşük tutulan sosyal evlerin azlığı, küçük şehirlerde ev probleminin giderilmesi için yeterince çalışma yapılmaması da bu nedenler arasında yeralıyor.
Almanya’da dışardaki evsizlerin üçte ikisi yalnız yaşayanlarından oluşuyor. Toplam evsizlerin yüzde 25’i kadınlar, kalan yüzde 75’i ise erkekler. Her üç evsizden birinin de göçmen asıllı olduğu bildirildi. Ayrıca ülkedeki çocuk nüfusun yüzde 9’unun da evsizler arasında bulunduğu tahmin ediliyor.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.