Almanya'da camilere saldırılar endişe verici boyutta

Almanya'da camilere saldırılar endişe verici boyutta

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği Almanya'da camilere ve Müslümanlar'a yönelik saldırıların arttığını açıkladı. Dernek topluma saldırılara karşı 'harekete geçme' çağrısı yaptı.

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB), perşembe akşamı internet sayfasında yayınladığı basın açıklamasında Almanya'da camilere yönelik saldırıların endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

Açıklamada yalnızca geçen hafta içinde Bebra, Schwäbisch Gmünd, Dresden ve Hamm'da olmak üzere toplam dört DİTİB camisine saldırı gerçekleştirildiği ve bu saldırıların endişeleri artırdığı belirtildi. Ayrıca Çarşamba akşamı Dresden'daki cami derneğine bir tehdit mektubu göderildiği ve mektupta,"En iyi müslüman ölü müslümandır" yazdığı öne sürüldü.
HAYATA KAST EDEN SALDIRILAR

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; DİTİB, camilerin duvarlarını karalama, vandalizm ve tehdit içeren mektupların saldırı türleri arasında olduğunu, ayrıca kundaklama girişimleri ve doğrudan kişilerin 'canına ve hayatına kast eden' saldırılar da görüldüğünü belirtti.

Basın açıklamasında, toplumsal gerginliğin hakim olduğu bu atmosferde mültecilerin barınaklarına ve kamuoyunda yabancı olarak algılanan kişilere karşı yapılan saldırıların da derneği ayrıca dehşete düşürdüğü vurgulandı.

Sorunların ancak ortak hareket ederek aşılacağının altını çizen DİTİB, açıklamasında "Siyaset, medya ve toplumsal anketlere kendi sorumluluklarının bilincinde olmaları çağrısında bulunmak istiyor, toplumdaki tansiyonu düşürücü olarak etkilerini kullanmalarını talep ediyor, popülizmin kolay yolunu tercih etmemelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.