Almanya'da bir eyalette daha Müslümanlara bayram izni

Almanya'da bir eyalette daha Müslümanlara bayram izni

Almanya'nın güneyindeki Baden-Württemberg (BW) eyaletinde yeni çıkarılan Fırsat Eşitliği ve Katılımı İyileştirme Yasası sayesinde artık Müslümanlara da dini bayramlarda bir günlük izin verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Uyum Bakanı Bilkay Öney, yeni çıkarılan yasa ile Müslümanların ve Alevilerin de Hıristiyan ve Musevilerle aynı haklara sahip olduğunu ifade etti. Bakan Öney, "Fırsat Eşitliği ve Katılımı İyileştirme Yasası, Müslümanların ve Alevilerin de buranın bir parçası olduğunu göstermektedir. Yasayla birlikte Müslümanlar ve Aleviler de bu toplumun bir parçası olarak eşit haklara sahip olacak." dedi.

Hıristiyan Demokrat ve Hür Demokratların karşı oy kullandığı yasa Yeşiller ve SPD'nin oyları ile kabul edildi. Fırsat Eşitliği ve Katılımı İyileştirme Yasası Müslümanlara Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Aşure Günü izin verilmesini öngörüyor. Alevilere ise Hızır Lokması, Aşure Günü ve Nevruz Bayramı'nda da izin verilecek.

Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann bu sene Ramazan ayında Schwetzingen Sarayı'nda eyalet hükümetince verilen iftarda bunun müjdesini vermişti.

Başbakan Kretschmann, yaptığı konuşmada "Almanya'da din özgürlüğü anayasal güvence altındadır. Dolayısıyla Müslümanlar da Hıristiyan ve Musevilerin sahip olduğu haklara sahip olmalı. Bu nedenle işverenlerin Müslüman çalışanlarına da dini bayramlarda bir gün izin vermesi gerekiyor. Bu konuya ilişkin gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Cihan
.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.