Almanya'da bir cami daha kundaklandı

Almanya'da bir cami daha kundaklandı

Almanya´nın Bielefeld şehrinde bosnalı camii derneği “BKC Selam"a saldırı düzenlendi

Risale Haber-Haber Merkezi

Almanya´nın Bielefeld şehrinde bosnalı camii derneği “BKC Selam"a saldırı düzenlendi. Sabah saat 3 civarında kimliği bilinmeyen kişiler caminin camlarını kırıp, içeriğe benzin döküp yangına verdiler. Camların kırılmasını duyan komşular yangını fark edince itfaiye çağırıldı ve yangın durduruldu. 

Saldırı anında caminin alt katında yatan İmam Mohamed Fetic itfaiye tarafından kurtarıldı. Cinayet teşebbüsü sebebiyle olayı cinayet masası inceliyor. 14 kişilik ekip zanlı veya zanlıları araştırıyor. Caminin içerisinde ise büyük maddi zarar meydana geldi. 40 bin-100 bin Avro arası zararın oluştuğu düşünülüyor. 

Caminin Başkanı Haris Mulic çok endişeli olduklarını belirtti. Caminin Başkan Yardımcısı Nihat Becirovic “Böyle bir saldırının olabileceğine imkan bile vermiyorduk“ diye konuştu. Dernek yöneticileri Bielefeld belediyesinden kimsenin kendilerine gelmemesini de eleştirdi. Bielefeld´deki tüm camilerin bağlı olduğu çatı derneği BİG`in Başkanı Cemil Şahinöz ise “Böyle bir saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Emniyet görevlilerinin olayı tüm ayrıntılarıyla çözmesini bekliyoruz. Maalesef cami saldırıları her geçen gün artıyor. Bu kabul edilebilecek bir durum değil.“ diye konuştu. 

Almanya Bosnalılar Cemiyeti Büyük Müftüsü Paso Fetic, polise güvendiklerini, olayın en kısa zamanda aydınlığıa kavuşacağına inandıklarını belirtti. Basın toplantısına çevredeki camilerin başkanları ve imamları da katıldı ve bosnalı müslümanlara desteklerini gösterdiler. Camii başkanlaı “Nerede bir cami varsa bizimdir. Her camiye sahip çıkmalıyız. Bu saldırı, hepimize yapılmış bir saldırıdır“ diye mesaj verdiler.

bosnische-moschee-anschlag-(10).jpgbosnische-moschee-anschlag-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.