Almanya trafikte alkolü sıfırlamak istiyor

Almanya trafikte alkolü sıfırlamak istiyor

Almanya'da sürücüler için 0,5 promil sınırı olan alkol için yeni bir düzenleme geliyor. Almanya bunu sıfıra çekmeyi planlıyor

Almanya, trafikte alkol sınırını 0,5'ten sıfıra düşürmeyi tartışıyor. Trafikte 0,5 promil olan alkol sınırını 0'a düşürme tartışması gündemde. Siyasetçiler yasağın kamuoyunda tepki yaratmasından çekiniyor.

Kandaki alkol miktarı 0,5 promili aşmadığı takdirde içki içtikten sonra otomobil kullanmak Almanya'da şimdiye kadar serbestti. Ancak alkollü otomobil kullanmada sınırın 0 promile düşürülmesi kamuoyunda sık sık gündeme geliyor. Almanya'da muhalefet partileri miktarı ne olursa olsun alkollü otomobil kullanmayı cezaya tabi kılmak için sık sık seslerini yükseltiyor. Bu talep en son Yeşiller Partisi sıralarından tekrar dile getirildi. Partinin ulaşım uzmanı Stephan Kühn, Saarbrücker Zeitung'a verdiği demeçte sınırın 0 promile çekilmesinin toplum tarafından kabul gördüğünü söyledi.

Stern dergisi tarafından yapılan bir kamuoyu yoklaması da bu sözleri destekliyor. Ankete katılanların yüzde 61'i alkol yasağında sınırın 0 promile çekilmesini istedi. Muhalefetteki Sol Parti de bu talebe destek veriyor. Çok sayıda uzman da alkol sınırının aşağı çekilmesi gerektiği görüşünde. Almanya'da kazaların büyük çoğunluğunda alkol etkili oluyor. Bu nedenle Alman Trafik Denetleme Derneği yıllardır sınırın 0,2 promile çekilmesini savunuyor. Bu tarz bir düzenlemeyi destekleyen isimler arasında koalisyon hükümetindeki Sosyal Demokrat Parti'nin ulaşım uzmanı Kirsten Lühmann da bulunuyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.