Almanya Risale-i Nur talebelerinden Ahmet Aries vefat etti

Almanya Risale-i Nur talebelerinden Ahmet Aries vefat etti

İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun

Müslüman olduktan sonra İslamın daha iyi anlaşılması için çalışmalar yapan, Risale-i Nur sempozyumların katılan Wolf D. Ahmet Aries, dün sabah (22 Ocak 2024) Almanya'da Hakkın rahmetine kavuştu.

Ahmed Aries 1938 yılında Hannover'de doğdu. Lisans çalışmalarında psikoloji okudu ve sonrasında Hannover'deki Pedagojik College'de bir araştırma projesinde çalıştı. 1972 yılında Velbert'te VHS'nin ve daha sonra Gütersloh'da VHS'nin başkanı oldu.

1953 yılında Müslüman oldu ve 70 yılı aşkın bir süre boyunca çalışmalarına devam etti. 1980 yılından bu yana uzmanlığı ve İslami konularda Paderborn, Kassel ve Bielefeld üniversitelerinde ders verdi. Ayrıca Münster Üniversitesi Dinlerarası Araştırmalar Merkezi danışma kurulu üyeliğinde bulundu.

Aries, İslam Arşivi'nin inşa edilmesinde yer aldı ve İslam Konseyinin ve Müslüman Sosyal ve Beşeri Bilimler Topluluğu'nun kuruluşuna yardımcı oldu Almanya'da Nurculuk hareketinin içinde yer aldı.

İslam gazetesi ve Ayasofya dergisinin ilk sayısından beri birçok farklı dergi için makale yazdı. Said Nursi'nin kitaplarını Almancaya tercümesine editör olarak eşlik etti.

3. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu'nda "Modernliğe Meydan Okuma Olarak Said Nursi'nin Tavrı" başlıklı bir sunum yapan Ahmed Aries Almanya'daki Müslümanlar için önemli çalışmalar yaptı. Her zaman başkalarını dinleyen ve her şeyden önce gençleri ve öğrencileri savunan ve onlara eğitim yolunda eşlik eden nazik bir insan olan bilindi.

Ahmed Aries'in cenazesi Almanya'da dualarla ebedi aleme uğurlandı.

Yazarımız Mehmet Evren, "Hannover İzlenimleri ve Altmış Yıllık Bir Hidayet Öyküsü" yazısında Ahmet Aries'i anlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum