Almanya, Müslüman memur sayısını artırmak istiyor

Almanya, Müslüman memur sayısını artırmak istiyor

Alman SPD Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Gabriel, resmi dairelere daha fazla Müslümanın memur olarak alınması gerektiğini savundu.

Alman Başbakan Yardımcısı ve Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Müslümanların mesleki hayatta, kendilerine karşı 'fanatik' oldukları yönündeki önyargılar nedeniyle ayrımcılıkla karşılaştıklarını ve bundan zarar gördüklerini söyledi. Kamu kuruluşlarında çalışan Müslüman sayısını artırarak toplumda bu konudaki tutumun değişmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.
 
Resmi dairelerdeki Müslüman devlet memuru sayısının büyük oranda artırılması talebinde bulunan sosyal demokrat politikacı Gabriel, özellikle daha çok Müslüman yargıç, savcı, polis ve okul müdürlerinin devlet bünyesinde çalışması gerektiğini kaydetti.
Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD tarafından Köln'de düzenlenen bir iftara davet edilen Gabriel, camideki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, toplumda Müslümanlar hakkındaki önyargıların giderilmesi için daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı. Gabriel, Almanya'da devlet dairelerindeki Müslüman memur sayısının çok düşük olmasının nedeninin, Müslümanlara, peşin hükümlü olarak hepsinin 'radikal' oldukları düşüncesiyle bakılmasından kaynaklandığını söyledi.
 
Aynı zamanda Sosyal Demokrat Parti SPD Genel Başkanlığı görevini yürütmekte olan Gabriel, Köln'de ırkçı terör örgütü NSU tarafından 10 yıl önce gerçekleştirilen Keupstrasse'deki çivili bomba saldırısını da hatırlatarak, saldırı sonrası devlet organlarının bu olayı ırkçı bir saldırı olarak görmek yerine, peşin hükümleriyle hareket ederek, saldırıya mağdur kalanlardan şüphelenmelerinin Almanya Cumhuriyet tarihinin en büyük ayıplarından biri olduğunu belirtti.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.