Almanya mültecilere yardımı arttırıyor

Almanya mültecilere yardımı arttırıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriyeli mültecilere yapılacak insani yardımı 40 milyon avro arttıracaklarını ifade etti.

Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, yardım kuruluşların parası olmadığı için Suriyeli ailelerin aç kalması ve üşümesinin kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti.
 
Dünya Gıda Programı'na Suriye, Ürdün ve Türkiye'de kullanılmak üzere 15 milyon avro vereceklerini vurgulayan Steinmeier, kalan 25 milyon avroyu da kış dönemi yardımları ve aşı kampanyası için Birleşmiş Milletler'in Kızılhaç Uluslararası Komitesi'ne aktaracaklarını belirtti. 
 
Uluslararası toplumun, 28 Ekim'de Berlin'de Suriyeli mültecilere ve onları kabul eden ülkelere yardımda bulunulması yönünde karar aldığını hatırlatan Steinmeier, bu konuyla ilgili girişimde bulunulması gerektiğini kaydetti. 
 
Almanya'nın 2014 yılında Suriye ve komşu ülkelerdeki Suriyeli mültecilere toplam 162 milyon avro yardım yaptığı öğrenildi. 
 
Dünya Gıda Programı, 1 Aralık itibarıyla yeterince yardım sağlanmadığı için Suriye ve komşu ülkelere gıda yardımını durdurmak zorunda kalacağını açıklamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.